140 millióba kerül majd a divízió I/A-s hokivébé

MTI

2017. október 5., csütörtök 20:11, frissítve: csütörtök 20:22

A magyar kormány 140 millió forintot biztosít a jövő áprilisi budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság megszervezéséhez.

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent határozat szerint a kormány támogatja a vb-rendezését, és felkérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy – az emberi erőforrások miniszterét bevonva – biztosítsa a rendezési költségek fedezéséhez szükséges, legfeljebb 140 millió forintos összeget.

Emellett Orbán Viktor miniszterelnök felhívta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy „gondoskodjon a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. útján a világbajnokság lebonyolításához kapcsolódó turisztikai szempontok érvényesítéséről”.

A 2018. április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia, a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint az idei kijevi vb-s riválisok közül Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.