Nem mert örülni a gólszerző, így jutott tovább a Ferencváros + videó

Kristoffer Zachariassen lőtte azt a gólt, amely az Európa-liga nyolcaddöntőjébe repítette a Ferencvárost. A norvég játékos pályafutása legfontosabb találatának nevezte a Monaco ellenit.

2022. 10. 28. 5:46
Kristoffer Zachariassen Ryan Mmaee Europa League
FTC-Monaco Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros csütörtök este feltette a koronát Európa-liga-csoportkörös teljesítményére, és a Monaco elleni hazai 1-1-es döntetlennel bebiztosította, hogy megnyeri a H jelű négyest. A csoportgyőzelem azt jelenti, hogy az FTC a legjobb tizenhat között lép majd először pályára az El tavaszi folytatásában.

A történelmi sikerhez a norvég Kristoffer Zachariassen találata segítette a magyar bajnokcsapatot.

Tökéletes passzt kaptam Tokmactól. Örültem, amikor a lövésem után a kapuba került a labda, viszont féltem, hogy lesen voltam. A partjelzőre néztem, vártam, hogy felemeli a zászlaját. Amikor mégis lenn maradt, az csodás érzés volt.

Ez volt pályafutásom eddigi legfontosabb találata.

– idézte vissza a gólját a norvég középpályás, akinek a Monaco elleni már a harmadik találata volt a csoportkörben, ezzel vezeti a Ferencváros házi El-góllövőlistáját.

Zachariassen szerint a Monaco más mentalitással játszott, mint a két csapat első egymás elleni összecsapásán, amelyen a Ferencváros 1-0-s idegenbeli sikert aratott.

– Jobban tiszteltek minket, mint a kinti meccsen. Jó teljesítményt nyújtott a Monaco, amelyről tudtuk, hogy erős csapat, de a szünetben Sztanyiszlav Csercseszov megnyugtatott minket, hogy mi is jó játékosok vagyunk, és csak egy gól a hátrány, tehát bármi megtörténhet. A szurkolók is nagyon sokat segítettek, tényleg olyan volt, mintha eggyel többen lettünk volna velük a pályán. Nagyszerű volt velük együtt ünnepelni egy ilyen nagy jelentőségű meccs után. Hihetetlen érzés, hogy ezt a nehéz csoportot egy fordulóval a vége előtt megnyertük – mondta Zachariassen.

A Ferencváros jövő héten, a Trabzonspor otthonában zárja a csoportkört, azután legközelebb 2023. március 9-én lép pályára az Európa-ligában. Addigra egy oda-vissza vágós kört februárban már lebonyolítanak a sorozatban, ám a csoportelsőknek abban a fordulóban nem kell pályára lépniük.

Európa-liga, H csoport, 5. forduló
Ferencváros–Monaco 1-1 (0-1)
Gól: Zachariassen (81.), illetve Ben Yedder (31.)

A másik mérkőzésen
Crvena zvezda–Trabzonspor 2-1

Az állás
1. Ferencváros 10 pont
2. Monaco 7
3. Trabzonspor 6 (10-9)
4. Crvena zvezda 6 (8-7)

Az FTC-t már csak a Monaco érheti be pontszámban, ám a francia csapattal szemben az egymás elleni eredmények ekkor is a magyar bajnoknak kedveznének.

Borítókép: Kristoffer Zachariassen eddigi legfontosabb gólját lőtte a Monaco kapujába (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.