Először szólal meg Suhajda Szilárd felesége nyilvánosan a férje halála után

Legindi Tímea nyíltan fog beszélni az expedíción történtekről is.

Forrás: Kemma2023. 11. 24. 18:19
Suhajda Szilárd
Namche Bazaar, 2017. április 4. Suhajda Szilárd hegymászó, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagja útban az Everest alaptábor felé a nepáli Namche Bazaarban 2017. április 1-jén. Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsõként a magyar expedíciós hegymászás történetében. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A májusban tragikus körülmények között, a Himalájában elhunyt hegymászó, Suhajda Szilárd felesége november 25-én, szombaton nyíltan fog beszélni az expedíción történtekről – adta hírül a Kemma

Az esemény délután két órakor kezdődik az Öreg-tó partján felállított sátorban. Hozzáfűzik, hogy Suhajda Szilárd az elmúlt három évben rendszeres vendége volt az eseménynek, Csonka Péter, a Vadlúd Sokadalom szervezője a portálnak arról beszélt, hogy még a tragikusan végződő expedíció közben is tartották a kapcsolatot. A profi hegymászó még az alaptáborból is felhívta őket, mesélt az élményeiről, a mászásról, és elküldte neki a madaras észleléseit is. 

Suhajda Szilárd idén májusban a Mount Everesten vesztette életét expedíciója során, amikor tiszta mászással, azaz pótlólagos oxigén nélkül akarta meghódítani a Föld legmagasabb pontját. Suhajda történetének alakulását a Magyar Nemzet szinte percről percre követte.

Borítókép: Suhajda Szilárd (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.