Nem várt kampány Sallai Roland mellett, hogy a hét játékosa legyen az UEFA-nál

Sallai Rolandot nem csupán a Freiburg vezetőedzője, Christian Streich dicsérte a két góljáért a Lens ellen kivívott továbbjutás után, miként azt a Frankfurter Allgemeine is kiemelte, de az európai szövetség, az UEFA is felfigyelt a magyar válogatott játékos kiváló teljesítményére. Sallai Rolandra is lehet szavazni a hét játékosa választásán.

2024. 02. 23. 10:45
Sallai Roland
Sallai Roland Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rendkívül jól játszott. Nagyon fegyelmezetten futballozott, változtatott a játékában néhány olyan dolgon, ami korábban hátráltatta, és ezért most kiváló teljesítmény nyújtott – Christian Streich, a Freiburg vezetőedzője e szavakkal méltatta Sallai Rolandot a Lens ellen 3-2-re megnyert Európa-liga-mérkőzés után. Sallai két góllal járult hozzá a hosszabbításban kivívott sikerhez, a másodikat a rendes játékidő ráadásában, a 92. percben szerezte. 

Sallai Roland, Freiburg, Lens, Christian Streich, gól, Európa-liga, UEFA, hét játékosa, Frankfurter Allgemeine
A Freiburg–Lens meccs drámai ráadása. A labda már a hálóban, a háttérben ünnepel. Fotó: DPA

Streich az egész csapat mentalitását dicsérte, de nem lehet vitás, hogy Sallai Roland volt a meccs embere. Őt emelte ki az elismert német újság, a Frankfurter Allgemeine is. A lap Sallainak és a nagyszerű mentalitásnak köszönhetően cím alatt számol be a Freiburg továbbjutásáról.

 

Borigeaud a fő rivális az UEFA-nál

S ha ez nem lenne elég, még az európai szövetség, az UEFA is felfigyelt Sallai Roland kiváló teljesítményére. A magyar válogatott 26 éves támadója igazán elit társaságba került, rá is lehet szavazni a hét játékosa címért az Európa-ligában.

Sallai mellett a következő labdarúgók szerepelnek a listán:

  • Mile Svilar, az AS Roma szerb kapusa, aki a Feyenoord elleni büntetőpárbajban játszott főszerepet.
  • Benjamin Borigeaud, a Rennes csatára, aki az AC Milan ellen mesterhármast ért el a 3-2-re megnyert mérkőzésen.
  • Indrit Tuci, a Sparta Praha albán támadója, aki a Galatasaray ellen gólt és gólpasszt jegyzett.

Sallai Rolandnak minimum a dobogón a helye ebben a társaságban, valószínűleg Borigeaud a legfőbb riválisa.

 

Jön az Augsburg

A Freiburg a Bundesligában jelenleg 29 ponttal a nyolcadik helyen áll, tehát csipkednie kell magát, ha a következő idényben is ki akar jutni a nemzetközi porondra. Sallai Roland csapata vasárnap este az Augsburg vendége lesz a Bundesliga 23. fordulójában, a merészebb álmok érdekében szinte kötelező a győzelem.

Örömmel vehetjük, hogy a magyar játékos és az edzője közötti konfliktus nyugvópontra jutott, egyelőre nem bolygatják, hogy Sallai vajon a nyáron máshová igazol-e, ahogy azt is kívánatosnak tartja.

 

Borítókép: Sallai Roland, a Freiburg hőse (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.