Hrutka János szerint erre lehet képes a válogatott az Eb-n

Az egykori válogatott labdarúgó, Hrutka János szerint a csodák időszakát éri a magyar futball, és reméli, hogy nemzeti csapatunk a nyári Európa-bajnokságon is képes lesz meglepetést okozni.

2024. 03. 29. 10:52
Schäfer Andrásnak, Bolla Bendegúznak és Szoboszlai Dominiknek remélhetőleg az Eb-n is lesz oka az ünneplésre MLSZ magyar válogatott
Schäfer Andrásnak, Bolla Bendegúznak és Szoboszlai Dominiknek remélhetőleg az Eb-n is lesz oka az ünneplésre Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatta veretlenségi sorozatát a magyar válogatott, immáron tizennégy mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Márciusban Törökország (1-0) és Koszovó (2-0) is kikapott a mieinktől, és az olykor kevésbé tetszetős játékkal elért sikerek egyre inkább növelik a futballisták önbizalmát Hrutka János szerint.

Hrutka János szerint a magyar futball a csodák korát éli
Hrutka János szerint a magyar futball a csodák korát éli. Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

– Elismerésem a kapitánynak, hogy nem az ellenfelek erősségét nézi, hanem sokkal inkább az eredményességet, a sikert és az önbizalom növelését helyezi előtérbe. Látszik is, hogy egyre önbizalommal telibb, egyre magabiztosabb a csapatunk – nyilatkozta a Ripostnak a huszonnégyszeres válogatott hátvéd.

Pintér Attila után Hrutka János is előretekintett a nyári Európa-bajnokságra. Úgy látja, nem lesz könnyű továbbjutni a magyarokon kívül a svájciakat, a németeket és a skótokat tartalmazó A csoportból. 

– Nem szerencsés a sorrend, mert Svájc véleményem szerint jelenleg nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkezik, ráadásul jobb futballistákból áll, míg a németek lassan felébredtek, egyre inkább éledeznek poraikból. De azért van remény, válogatottunk Rossi keze alatt eddig is sokszor borította a papírformát, több olyan győzelmet aratott, amelyre senki nem számított. Remélem, így lesz ez Németországban is. Szóval, lesz miért, lesz kiért szurkolnunk, s ha továbbjutnánk a csoportból, az maga lenne az újabb magyar csoda. Reménykedjünk, hogy tényleg a csodák korát éli a magyar futball, elvégre már az csoda, hogy visszatértek a szurkolók a lelátókra – vélekedett Hrutka.

A magyar válogatott június 15-én Svájc ellen lép pályára az első csoportmeccsén, majd június 19-én a házigazda Németország, június 23-án Skócia következik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.