Ligetvári: A BL himnuszát kellene lejátszani a bajnokik előtt is + videó

A Veszprém csütörtökön hét góllal nyert idegenben a Szeged ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája magyar rangadóján, így magabiztosan várhatja a hazai visszavágót. Nagy László, a veszprémi klub sportigazgatója figyelmeztetett, bár jó helyzetben vannak, még nem dőlt el, hogy ők jutnak a sorozat negyeddöntőjébe. Ligetvári Patrik elmondta, mi volt a győzelem kulcsa, Bánhidi Bence a szegedi hibák miatt sajnálkozott.

2024. 03. 29. 9:14
Ligetvári Patrik (balra) és Luka Stepancic párharca a csütörtöki mérkőzésen
Ligetvári Patrik (balra) és Luka Stepancic párharca a csütörtöki mérkőzésen Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a Veszprém magabiztosan, 37-30-ra megnyerte a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéért zajló párharc első felvonását Szegeden. A vendégek részéről Ligetvári Patrik elárulta, korábbi mérkőzéseikből kiindulva különösen fontosnak tartották a jó kezdést, hiszen ez általában a Szeged ismérve, most viszont a Veszprém húzott el négy góllal a meccs elején.

– Amikor kikaptunk Szegeden, akkor nagyon rosszul kezdtünk, ezért most azt a meccset elemeztük a leginkább. Próbáltuk annak az ellentétjét játszani. Előzetesen arra fókuszáltunk, hogy a Szeged nagyon jól kezdi a mérkőzéseit, akár a Bajnokok Ligájában is, ezt nem akartuk nekik megengedni. Annak ellenére, hogy az eredmény most nem ezt mutatja, a Szeged szerintem nagyon jó formában van. Ha megnézzük a tavalyi mérkőzéseket a Bajnokok Ligájában, teljesen másképp játszott egymás ellen a két csapat, mint a bajnokságban. Más a tétje, nem mintha nem küzdenénk ugyanúgy, de nekünk tavaly a bajnokságban nem sikerültek úgy ezek a meccsek, ahogy szerettük volna. A Bajnokok Ligájában jobban ment, talán a magyar bajnokik előtt is le kellene játszani a Bajnokok Ligája himnuszát – viccelődött Ligetvári Patrik.

A másik oldalon is kiemelte, hogy a Szeged rosszul kezdte a mérkőzést, és sokat kivett a játékosokból, hogy folyamatosan futniuk kellett az eredmény után.

– Mentálisan sokat kivett belőlünk, hogy folyamatosan kapaszkodnunk kellett, próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe. Küzdöttünk, hajtottunk, de amikor lehetőségünk lett volna rá, hogy feljöjjünk egy vagy két gólra, akkor mindig belehibáztunk – sajnálkozott a magyar válogatott beállója.

a videóban megválaszolja, hogy szerinte minek volt köszönhető a Veszprém fölényes győzelme, és egyben figyelmeztetett, még nem lefutott a párharc.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.