Lionel Messi váratlanul megmondta, hogy mikor vonul vissza

A 2022-ben megszerzett világbajnoki cím volt Lionel Messi pályafutásának a koronája, de a nyolcszoros aranylabdás klasszis azóta sem vett vissza a tempóból, az Egyesült Államokban a klubjában és az argentin válogatottban továbbra is rugdossa a gólokat. De még meddig? Messi választ adott a nagy kérdésre.

2024. 03. 27. 17:41
MESSI, Lionel
Fort Lauderdale, 2024. március 14. Lionel Messi, az Inter Miami játékosa a közép- és észak-amerikai (CONCACAF) labdarúgó Bajnokok Ligájának Inter Miami-Nashville mérkõzésén a floridai Fort Lauderdale-ben 2024. március 13-án. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kisebb izomsérülés miatt kihagyta az argentin válogatott legutóbbi két meccsét, de egyébként semmi jel nem utal arra, hogy hamarosan befejezné a pályafutását. Klubjában, az Inter Miamiban öt meccsen öt góllal kezdte meg az idényt az Egyesült Államokban, 36 évesen továbbra is élvezi a futballt. A Big Time podcastben elárulta, mikor vonul vissza.

MESSI, Lionel
Lionel Messi még nem szabadul a futballtól. Fotó: EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich

– Abban a pillanatban, amikor úgy érzem, hogy már nem tudok az elvárt szintnek megfelelően teljesíteni, hogy már nem érzem jól magam, vagy nem segítek a csapattársaimnak, tudni fogom, hogy itt az idő – jelentette ki Messi. – Nagyon önkritikus vagyok magammal szemben, tudom, mikor játszom jól és mikor rosszul. Az életkorom nem lesz döntő tényező, de a fizikai állapotom igen: ha jól érzem magam, megpróbálok továbbra is versenyezni, mert ez az, amit szeretek és amit tudok csinálni.

Messi nem kérhet már többet az élettől

Messi elárulta, hogy egyelőre nem tudja, mivel foglalkozik majd a visszavonulása után, de nem is agyal ezen sokat. – Amikor eljön az idő, biztos rátalálok majd arra az új szerepre, amelyben ki tudok bontakozni – mondta Messi. – A sportban már minden álmomat valóra váltottam, az az igazság, hogy ennél többet nem is kérhetnék.

Az argentin klasszis tehát egyelőre futballozik tovább, és nem lenne meglepő, ha a nyáron ott lenne a párizsi olimpián a nemzeti csapattal, és már az sem irreális, hogy a 2026-ban esedékes következő világbajnokságon labdába rúgjon, noha Katarban kijelentette, nem lesz több vb-je.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.