Marozsán Fábián menetelése remek mérkőzésen ért véget Miamiban

Nagyszerűen menetelt Marozsán Fábián a Miamiban zajló ATP 1000-es tornán, a negyeddöntőben a világranglista ötödik helyén álló Alexander Zverev ellen játszott. Az első játszmát a második adogató játékát elveszítve adta oda a németnek, a másodikban viszont fej fej mellett haladtak az ellenfél 6:5-ös vezetéséig. Közel állt az újabb egyenlítéshez, ám hibázott, és így Zverev 6:3, 7:5-re megnyerte a mérkőzést. Ennek ellenére a magyar teniszező nagymértékben növelte a presztízsét és javította a ranglista helyezését Floridában.

2024. 03. 28. 20:13
Tennis: Miami Open
Fábián Marozsán a mérkőzés nagy részében egyenrangú ellenfele volt Alexander Zverevnek. Fotó: Reuters/Geoff Burke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián Miami meglepetése. A magyar teniszező hivatalosan a világranglista 57. helyén állva állt szemben az 5. Alexander Zverevvel az ATP 1000-es torna férfi egyes negyeddöntőjében, és nem akárhogyan jutott el idáig. Alekszander Kovacic volt az első áldozata, majd következett az említett ranglistán 7. Holgen Rune, utána a 45. Alexei Popyrin, majd a 10. Alex De Minaur – a magyar versenyző tekintélyes skalpokat tűzött az övére.

Tennis: Miami Open
Marozsán Fábián olykor remekelt az alapvonalról  Fotó: Reuters/Geoff Burke

Alexander Zverev azonban már keményebb diónak bizonyult. Marozsán Fábián kezdett adogatni, hozta is az első játékot, akárcsak a német a magáét, a harmadikban viszont a magyar versenyző két bréklabdát kényszerül hárítani, ám a harmadikat már nem tudja, egy rossz rövidítéssel elveszíti az adogatását. Marozsán 3:2-nél jutott először odáig, hogy egyenlíthetett volna, ám a döntő pillanatban Zverev jól összpontosított. Így jutottak el 5:3-ig, a magyar adogatott a játszmában maradásért, és bár 0:30-ról vissza tudott jönni, egy kettős hibával megpecsételte a sorsát, és így a német 6:3-ra nyerte az első szettet.


A másodikban felváltva mindenki hozta a maga adogatását, 2:2-nél Marozsán bréklabdához jutott, amit ellenfele hárított. Ezután a német kicsit kiborult, mert a bíró figyelmeztette az adogatás késleltetése miatt, ami ezúttal nem volt jogos, mert a nagy szélben okkal várt a megengedettnél kicsit hosszabban néhány másodperccel. Ám ez sem zavarta meg, két remek adogatással lezárta a játékot. De nem zavarta meg a magyart sem, aki semmire hozva a maga adogatását, sokadszor eredményesen alkalmazva a rövidítést. 

Tennis: Miami Open
Alekszander Zverev szerint Marozsán Fábián top 10-es játékos lehet  Fotó: Reuters/Geoff Burke

Így haladtak előre a felek, és 5:4-nél Marozsán Fábián azért szervált, hogy folytatódjon a mérkőzés. Ez sikerült is, jól adogatva, rövidítve és az alapvonalról is nagyszerűen ütve. Miután Zverev újra hozta az adogatását, újra ugyanaz volt a helyzet. Sajnos két ki nem kényszerített hibát is elkövetett, kétszer is rosszul ejtett, elveszítette az adogatást, és ezzel a mérkőzést is. Ennek ellenére elégedetten utazhat el Miamiból, hiszen top tízes teniszezőket győzött le, méltó ellenfele volt Zverevnek is, hétfőtől a legjobb ötven közé kerül a világranglistán, és gyakorlatilag biztossá vált a helye a párizsi olimpián. A mérkőzés után a legyőzője is elismerten nyilatkozott róla, remek játékosnak nevezte, és ha úgy játszik majd mindig, mint most a második játszmában, akkor Zverev szerint hamarosan az első tízbe is beléphet. 

ATP és WTA Miami 1000-es torna, férfi egyes negyeddöntők: Alekszender Zverev (német)–Marozsán Fábián 6:3, 7:5; Jannik Sinner (olasz, 3.)–Tomas Machác (cseh) 6:4, 6:2; Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)—Nicolas Jarry (chilei, 23.) 6:2, 7:6 (9–7); Grigor Dimitrov (bolgár, 12.)–Carlos Alcaraz (spanyol, 2.) 6:2, 6:4.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.