Marozsán meglepő helyről kapott támogatást Miamiben az újabb győzelemhez

Marozsán Fábián a dán Holger Rune kiverése után mentetel tovább Miamiben: 7:5, 6:3-ra legyőzte az ausztrál Alexei Popyrint és bejutott a 16 közé a rangos tenisztornán. Marozsánt maroknyi magyar tábor biztatta a mérkőzésen.

2024. 03. 25. 18:06
Marozsán Fábián
Marozsán Fábián bejutott a legjobb 16 közé Miamiben Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán jelenleg 57. magyar játékos rögtön elvesztette az adogatását, ami azonban nem vette el az önbizalmát, egyből visszabrékelt. Sőt fölénybe is került, a következő játékokban többször volt bréklabdája, amelyeket azonban nem tudott kihasználni. Aztán fordult a kocka, 5:5-nél Marozsánnak kellett három bréklabdát hárítania, de végül hozta a szervát, majd ezután sikerült elvennie Popyrinét, így 7:5-re megnyerte az első szettet. 

Marozsán Fábián, Miami, Popyrin, világranglista, magyar zászló
Marozsán Fábián az első ötven közé kerülhet a világranglistán Fotó: X

A második játszma sima volt, Marozsán elhúzott 4:1-re, meg is tartotta az előnyét és 6:3-ra hozta a szettet és vele a meccset.

Miként a meccs lezárásáról készült videón látható, Marozsánt magyar zászlóval felszerelkezett szurkolók biztatták.

Marozsán a negyedik fordulóban az Alex De Minaur–Jan-Lennard Struff mérkőzés győztesével játszik a legjobb nyolc közé kerülésért. A világranglistán hetedik Holger Rune kiverése, majd a Popyrin elleni siker után cseppet sem lehetetlen az újabb győzelem és az újabb ugrás: a magyar teniszező az első ötven közé léphet a világranglistán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.