Kőkemény vallomás: a katari vb után csak a halálra gondolt a brazil sztár

A Tottenham és a brazil válogatott futballistája, Richarlison megrendítő vallomást tett arról, hogyan kutatott az interneten a halál után, amikor mély depresszióba süllyedt a 2022-es katari világbajnokságot követően. Richarlison azt mondta a szüleinek, hogy „fel akarja adni”, de végül pszichológushoz fordult, ami szerinte megmentette az életét.

2024. 03. 27. 19:33
English Premier League - Liverpool vs Chelsea
Richarlison, a Tottenham brazil válogatott futballistája. Fotó: ADAM VAUGHAN Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

lőtte a katari vb egyik legszebb gólját, amikor a szerbek elleni csoportmeccsen ollózó mozdulattal vágta a labdát a kapuba. Azt eddig is tudtuk, hogy a Tottenham sztárja nehéz múltat cipel magával, a földi pokolból jutott fel a csúcsra: a drogkereskedők mellett, Vila Rúbiában felnövő Richarlison fejéhez fegyvert is fogtak, pedig ő kábítószer helyett csak fagyit árult, hogy meg tudjanak élni. Azt viszont eddig nem tudtuk, hogy a katari vb után lelkileg mennyire megtört.

English Premier League - Tottenham Hotspur vs Brentford
Richarlison nehéz időszakon ment keresztül. Fotó: EPA/David Cliff

– Edzések előtt az járt a fejemben, hogy haza akarok menni, be akartam zárkózni a szobámba, mivel nem tudtam, mi kavarog a fejemben. Mindez odáig fajult, hogy azt mondtam az apámnak, hogy fel fogom adni – vallotta be Richarlison az ESPN-nek. – Nemrég még a vb-n szerepeltem, és a csúcson voltam, de közben elértem a határomat. Nem fogok öngyilkosságról beszélni, de komoly depresszióba estem, és fel akartam adni. Pont én, aki mentálisnak erősnek tűntem kívülről nézve. A világbajnokság után úgy tűnt, az életem a darabjaira hullik.

Richarlison a neten is csak a halált kutatta

A brazil válogatott a negyeddöntőben kiesett Katarban egy tizenegyespárbaj végén Horvátország ellen. Richarlison depressziós volt, ezért pszichológushoz fordult, amit ma élete egyik legnagyszerűbb felfedezésének tart, és mindenkinek ajánl, aki úgy érzi, valami nincs rendben az életében.

– A terápia, tetszik vagy sem, megmentette az életem – jelentette ki a brazil válogatott. – Csak rossz dolgokra tudtam gondolni, még a Google-ben is azokra kerestem rá, csak sötét dolgokat akartam látni a halálról.

A 26 éves támadó szerencsére már túljutott a depresszión, és ebben az idényben 26 meccsen 11 gólt számlál a Tottenham színeiben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.