Hol örülnek a legjobban Xabi Alonso döntésének? A Realnál

Hiába csábították egykori klubjai, Xabi Alonso nem hagyja el a Bayer Leverkusent a Liverpool és a Bayern München kedvéért. A kapós vezetőedző döntése nemcsak a német gárda rajongóinak okozhat örömet, hanem a Real Madridnál is dörzsölhetik a tenyerüket.

2024. 03. 31. 6:35
Xabi Alonsót sok klub szerette volna megszerezni
Xabi Alonsót sok klub szerette volna megszerezni Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/MARIUS BECKER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis túlzással az összes topcsapat, amelynek a nyáron megürül a kispadja, Xabi Alonsót nézte ki a következő edzőjének. A Liverpool a legendáját, Jürgen Kloppot igyekezett volna pótolni vele, a Bayern München pedig a csalódást okozó Thomas Tuchel helyére szemelte őt ki. Ám az angolok és a németek terveiből nem lett semmi, Alonso a Bayer Leverkusennél képzeli el a jövőjét, és pénteken ennek hangot is adott.

Carlo Ancelotti szerződése akkor jár le a Real Madridnál, amikor Alonsóé a Bayer Leverkusennél
Carlo Ancelotti szerződése akkor jár le a Real Madridnál, amikor Alonsóé a Bayer Leverkusennél Fotó: AFP/NurPhoto/Pics Action/Jose Breton

Leverkusenben tehát repeshetnek az örömtől, hiszen a csapatuk közel áll ahhoz, hogy elhódítsa a bajnoki címet – a klub fennállása során először. A csoda pedig ezek után, a következő idényben is folytatódhat.

Spanyol sajtóértesülések szerint Madridban legalább ekkora boldogságot okozott Alonso bejelentése. A spanyol vezetőedző szerződése ugyanis 2026 nyarán jár le, éppen akkor, amikor Carlo Ancelottié is a Realnál, akinek tökéletes utódja lehetne.

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke nagyra tartja Alonsót, aki nemcsak játékosként fordult meg a klubnál, hanem utánpótláscsapatokat is edzett. Így könnyen elképzelhető, hogy Pérez a jövő nyáron akcióba lendül, hogy lecsapjon a sokak által áhított trénerre.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.