A Liverpool ráfázott vasárnap is, az Arsenal nagy meccset nyert meg

A Premier League 35. fordulójának rangadóján a listavezető Arsenal ma a Tottenham vendége volt, és az Ágyúsok nem hibáztak, 3-2-re győztek az észak-londoni derbin. Ez rossz hír a Liverpool csapatának, Szoboszlai Dominikék hátránya három fordulóval a zárás előtt öt pontra nőtt az Arsenal mögött, és a Manchester City is megelőzi őket.

2024. 04. 28. 16:59
Bukayo Sakát a gólja után Martin Ödegaard köszönti
Bukayo Sakát a gólja után Martin Ödegaard köszönti Forrás: X/Premier League
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League tabelláján harmadik helyen álló Liverpool szombaton nem tudott nyerni a West Ham United otthonában, Szoboszlai Dominikék csak 2-2-es döntetlent értek el. Ráadásul egy csúnya eset is történt a Vörösöknél: Mohamed Szalah, mielőtt a második félidőben csereként pályára lépett volna, az oldalvonal mellett hevesen gesztikulálva kiabált Jürgen Klopp vezetőedző felé. Az egyiptomi támadó Instagram-oldalát azóta elárasztották a felháborodott szurkolók bejegyzései.

Mohamed Szalah tiszteletlen volt
Mohamed Szalah és Jürgen Klopp afférja.Fotó: Getty Images/Justin Setterfield

A listavezető Arsenal vasárnap a Tottenham vendége volt, és gondolhattuk, hogy az észak-londoni derbin a Spurs gondot okozhat az Ágyúsoknak. Ehhez képest a csapatok úgy vonulhattak szünetre, hogy az Arsenal 3-0-ra vezetett. Ám tegyük hozzá, a vendégek első gólja úgy esett, hogy egy szöglet után Pierre-Emile Höjbjerg a saját kapujába felelt, a hazaiak eltalálták a kapufát, szereztek egy lesgólt, ami centik híján szabályos lett, és egy 11-est is számon kérhettek Michael Oliver játékvezetőn, mert Leandro Trossard a 16-oson belül szabálytalankodott Dejan Kulusevskivel. A bíró továbbot intett, és a gyors kontrából született az Arsenal második gólja, amit szerzett. Az első félidőben még Kai Havertz is betalált. 

 

Feljött a Tottenham, de az Arsenal örülhetett a végén

Fordulás után Cristian Romero szépített, köszönte szépen, hogy a vendégek kapusa, David Raya hatalmasat hibázott, neki rúgta oda a labdát. A 87. percben pedig Szon Hunmgin belőtt egy 11-est, 3-2-re jött fel a Tottenham, de többre már nem futotta az erejéből.

Az Arsenal a győzelmével már 80 pontos.A Manchester City pedig 79 pontos, mert később a forduló utolsó mérkőzésén 2-0-ra győzött a Nottingham vendégeként. S még van egy elmaradt meccse is, vagyis a vesztett pontokat nézve a címvédő áll a legjobban. A 75 pontos Liverpoolnak már csak matematikai esélye maradt a bajnoki címre három fordulóval a vége előtt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.