Brutális fejberúgás után, mintha összeverték volna az Újpest futballistáját

A Debrecen hazai pályán 1-0-ra legyőzte az Újpestet a labdarúgó NB I 30. fordulójában szombaton, és piros lapok borzolják a kedélyeket a meccs után. Egy olyan, amit a VAR sárgáról súlyosbított kiállítássá és egy olyan, ami egy brutális fejberúgás ellenére elmaradt. Mindkét eset az Újpest kárára történt, Mészöly Géza nem is érti a dolgot, miután a játékosa arca úgy néz ki, mintha összeverték volna.

2024. 04. 28. 8:36
Szécsi Márk, a Debrecen játékosa fejberúgja az újpesti Jorgosz Anculaszt, akinek az arcán látványos sérülések keletkeztek a labdarúgó NB I 30. fordulójában. Forrás: m4sport.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 88. percben dőlt el a Debrecen javára az Újpest elleni meccs, Ojediran szerezte a találkozó egyetlen gólját a hajrában, de nem ez volt a legdrámaibb jelenet. A meccs második fordulópontját Tamás Krisztián kiállítása jelentette a 47. percben, az Újpest játékosa csúnyán rácsúszott az ellenfélre, a játékvezető először sárga lapot adott neki, ám a VAR segítségével pirosra változtatta az ítéletét. Innentől emberhátrányban futballozott Mészöly Géza csapata.

MÉSZÖLY Géza
Mészöly Géza nem volt boldog az Újpest kiállítása és az elmaradt piros lap miatt sem. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Igen ám, de még az első félidőben volt egy első fordulópont is, amikor az Újpest kerülhetett volna emberelőnybe, ugyanis a debreceni Szécsi Márk a labda helyett Jorgosz Anculasz fejét találta el egy párharcban. A görög légiós arcán látványos sebeket ejtett a fejberúgás, a fülcimpáját a képek tanúsága alapján vélhetően össze is kellett varrni. Anculasz úgy nézett ki, mintha összeverték volna. Piros lap ezért viszont nem járt, Szécsi csak sárgát kapott, noha ezt a szabálytalanságot is vizsgálta a VAR.

„Minek kell történnie, ha a fejberúgás nem ér pirosat?”

– Nagyon sajnálom, hogy ebből a kiállításos párharcból rosszul jöttünk ki – fogalmazott az újpestiek edzője, Mészöly Géza. – Nem tudom, minek kell történnie. Fejbe rúgják a játékosunkat, és az nem piros lap, nálunk meg volt egy véleményes odarúgás, ami lehet, hogy érte az ellenfél vádliját, de… Onnantól borult az egész és beszorultunk, élőfalat húztunk a kapunk elé, mindig volt ott egy láb, de az utolsó percekben, egy szerencsétlen góllal veszítettük el a mérkőzést. Nem érdemeltünk vereséget. Szomorúak vagyunk, sajnálom, hogy a VAR nem tudott a segítségünkre lenni.

NB I, 30. forduló

Péntek
ZTE–Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0), ZTE Aréna, 2559 néző, jv.: Bognár. Gólszerző: Sajbán (71.)

Szombat
Paks–Mezőkövesd 2-1 (1-0), Paksi FC Stadion, 2034 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Szabó J. (14.), Könyves (60.), illetve Szalai J. (62.)
Diósgyőr–Kecskemét 0-0, DVTK Stadion, 5412 néző, jv.: Karakó.
Debrecen–Újpest FC 1-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 6592 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Ojediran (88.). Kiállítva: Tamás K. (47., Újpest)

Vasárnap
Kisvárda–Fehérvár 15.15
MTK–Ferencváros 17.45

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.