Simeone váratlan sportszerű gesztusa az Atlético dortmundi kiesése után

A Barcelona–PSG meccs, avagy Xavi és Kovács István ellopta a show-t, pedig a másik keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntő is kiélezett mérkőzést hozott. A Dortmund három fordulat után győzött 4-2-re az Atlético Madrid ellen és jutott tovább 5-4-es összesítéssel. Diego Simeone sportszerűen reagált az Atlético kiesésére.

2024. 04. 17. 8:48
Diego Simeone
Diego Simeone fohásza nem talált meghallgatásra Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atlético Madrid 2-1-es előnyről várta a dortmundi visszavágót a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Dortmund az első félidő hajrájában nem csupán ledolgozta a hátrányát, a szünetre 2-0-ra vezetett, amivel továbbjutásra állt. A második félidőben az Atlético egyenlített, ami után azt gondolhattuk, érvényesül a rutin és a madridiak jutnak tovább a négy közé. Ám a Dortmund remekül hajrázott, újabb két góllal 4-2-re győzött és 5-4-re megnyerte a párharcot. A Dortmund 2013 után jutott be ismét a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol a Paris Saint-Germain lesz az ellenfele.

Dortmund, Atlético Madrid, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, Diego Simeone
Dortmundi öröm a továbbjutás után. Fotó: AFP

– Nagyon boldog és hihetetlenül büszke vagyok. Kiváló volt a hangulat a stadionban. Volt két pillanat, amikor összeomolhattunk volna, de erősek voltunk és megérdemelten fordítottuk meg a párharcot. Megérdemelten jutottunk tovább – értékelt a mérkőzés után a dortmundiak vezetőedzője, Edin Terzic.

A meccs emberének választott Julian Brandt úgy fogalmazott, őrült mérkőzést játszottak, és alig várja, hogy a PSG-vel a csoportkör után ismét összecsapjanak. 

– Őrült találkozó volt nekünk és a szurkolóinknak is. Nagyon örülök a meccs embere díjnak, de ma Marcel Sabitzer volt a legfontosabb játékosunk – mondta szerényen Brandt, majd a folytatásról így beszélt: – Nagyon komoly lesz a PSG elleni meccsünk. A csoportkörben hazai pályán jók voltunk ellenük, idegenben már kevésbé. Most még jobbak akarunk lenni, mert a döntőbe jutás a célunk.

 

Koke: Kegyetlen a futball…

– Természetesen hatalmas csapás a kiesés, mert az egész párharc során keményen küzdöttünk. Jó idényünk volt a BL-ben, ezért különösen fájó a búcsú. Nagyon dühösek vagyunk, mert tovább akartunk jutni, ám a futball ilyen kegyetlen tud lenni. Fel kell emelni a fejünket, és mindenekelőtt köszönetet kell mondanunk a szurkolóinknak, akik elkísértek minket Dortmundba – összegzett csalódottan az Atlético csapatkapitánya, Koke.

Azt gondoltuk volna, a mindig ezer fokon izzó Diego Simeone talál majd valami kifogást, ehelyett sportszerűen elismerte, a Dortmund megérdemelte a továbbjutást.

– A végsőkig küzdöttünk és igyekeztünk megnyerni egy olyan meccset, amin mindig annak az ellenkezője történt, amit szerettünk volna. A Dortmund jól reagált, amikor 2-2-re egyenlítettünk, és pontosan azért nyert, mert sokkal precízebb és erőteljesebb volt támadásban – értékelt Simeone a BL-kiesést követően. 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

Barcelona–Paris Saint-Germain 1-4
Gólszerzők: Raphinha (12.), illetve Dembélé (40.), Vitinha (54.), Mbappé (61., 89., előbbit 11-esből)
Kiállítva: Araujo (29., FC Barcelona)
továbbjutott: 6-4-es összesítéssel a PSG

Dortmund–Atlético Madrid 4-2
Gólszerzők: Brandt (34.), Maatsen (39.), Füllkrug (71.), Sabitzer (74.), illetve Hummels (49., öngól), Correa (64.)
továbbjutott: 5-4-es összesítéssel a Dortmund

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.