Milanóban hamar elszabadultak az indulatok, bajnok az Inter!

A Serie A 33. fordulójában, az első, hétfőn lejátszott milánói derbin az Internazionale 2-1-re nyert az AC Milan ellen. Az Inter ezzel a sikerrel öt fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította története huszadik bajnoki címét, a következő idényben már két csillaggal a címer fölött játszhat.

2024. 04. 22. 22:43
Inter AC Milan Serie A olasz bajnok scudetto
Az Inter egymás után a hatodik Milan elleni derbit is megnyerte Fotó: X/Inter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy egy nappal korábban az el Clásico, úgy hétfő este a milánói derbi is különös jelentőséggel bírt. Előbbin a Real Madrid matematikailag még nem, a realitásokat nézve viszont lezárta a spanyol bajnoki címért folyó versenyfutást. Milánóban viszont az Internazionale abban a tudatban lépett pályára – hivatalosan az AC Milan vendégeként a két klub által közösen használt Giuseppe Meazza Stadionban –, hogy egy győzelemmel behozhatatlan előnyre tesz szert a városi rivális előtt. Ráadásul nem is akármilyen bajnoki cím válhatott biztossá: a bajnokságot az Inter és a Milan is úgy kezdte el, hogy a huszadik aranyérmére, azaz a címer fölötti második csillagra hajt.

Yann Sommer Inter Milan Serie A Scudetto
Yann Sommer, az Inter kapusa a Milan ellen is jól védett (Fotó: X/Inter)

A városi rangadón már a nyolcadik percben elszabadultak az indulatok: Theo Hernández rúgta fel Nicolo Barellát, Yacine Adli pedig ezért megharagudott a földre került olasz játékosra, akit védelmébe vett az Inter, a legvehemensebben Henrih Mhitarjan. Végül mindenki megúszta lap nélkül a tömegjelenetet.

Nem úszta meg viszont a Milan, hogy egy szögletnél teljesen üresen hagyta Francesco Acerbit: a harminchat éves védő fejesével vezetést szerzett az Inter a 18. percben.

A Milan az első félidőben Davide Calabria lövésénél járt legközelebb az egyenlítéshez, de bravúrral védett a svájci Yann Sommer, akivel a nyári Európa-bajnokság csoportkörében vélhetően a magyar válogatottnak is farkasszemet kell majd néznie. Bár ez nem csak a svájci kapus érdeme, Sommer idényét is jól jellemzi, hogy az Inter a bajnokságban mindössze tizennyolc gólt kapott, ez valamennyi topligát figyelembe véve a legjobb mutató.

Az Inter gyorsan növelte az előnyt

A második félidő elején, a 49. percben Marcus Thuram góljával még közelebb került az Inter a bajnoki cím bebiztosításához.

A Milan egyre kevésbé bízhatott a pontszerzésben és a rivális ünneplésének elodázásában, főleg, hogy a legutóbbi öt derbit is elveszítette – kettőt a bajnokságban, kettőt a BL-ben, egyet az Olasz Szuperkupa tavalyi döntőjében.

A hajrá ezúttal mégis izgalmas lett: a 80. percben Gabbia fejesét Sommer még óriási bravúrral védte, de a kipattanót Fikayo Tomori a kapuba gyötörte.

Újabb gól azonban már nem született, volt viszont még három kiállítás: előbb Theo Hernández és Denzel Dumfries esett szó szerint egymás torkának a hosszabbításban, majd Calabria ütötte arcon Frattesit.

Simone Inzaghi edzői karrierje kilencedik trófeáját, de a sok kupagyőzelem és a tavalyi Bajnokok Ligája-döntő után első bajnoki címét szerezte meg.

Az Inter legyőzte a második csillagért zajló versenyfutásban a Milant, az utolsó öt forduló a fekete-kékeknek már jutalomjáték lesz. A Milanra viszont a hét végén újabb rangadó vár, a Juventus elleni szombati meccs az ezüstérem szempontjából lehet kulcsfontosságú.

Serie A, 33. forduló

Milan–Inter 1-2
Cagliari–Juventus 2-2
Roma–Bologna 1-3
Monza–Atalanta 1-2
Salernitana–Fiorentina 0-2
Torino–Frosinone 0-0
Sassuolo–Lecce 0-3
Verona–Udinese 1-0
Empoli–Napoli 1-0
Genoa–Lazio 0-1

Az élcsoport állása

1. Inter 86 pont (már bajnok)
2. Milan 69
3. Juventus 64
4. Bologna 62
5. Roma 55 (32 meccs)
6. Atalanta 54 (32 meccs)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.