Jürgen Klopp megindokolta, miért nem kezdett Szoboszlai: „Utálom ezt”

A Liverpool 3-1-re nyert a Fulham vendégeként a Premier League 34. fordulójában, így Jürgen Klopp csapata versenyben maradt az angol bajnoki címért. A német szakember hat helyen is változtatott a kezdőcsapaton a csütörtöki, Atalanta elleni Európa-liga-mérkőzéshez képest, Szoboszlai Dominik csereként mindössze néhány percet kapott. Jürgen Klopp a csapatának kilencven percéből nyolcvannal elégedett volt a londoni meccs után.

2024. 04. 21. 20:38
Jürgen Klopp Liverpool Szoboszlai Dominik Premier League
Jürgen Klopp összességében elégedett volt a Liverpool 3-1-es sikere után Fotó: Antonio Calanni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp liverpooli időszaka végéhez közeledik, mindössze öt bajnoki meccse maradt, mielőtt az idény végén elhagyja a Vörösöket. A hajrára jó héttel fordult rá a Liverpool: csütörtökön az Atalanta otthonában 1-0-ra nyert (igaz, az Európa-liga elődöntőjéhez ez sem volt elég), vasárnap pedig a Fulham vendégeként 3-1-re. Jürgen Klopp alaposan felforgatta csapatát a két meccs között, és ez példáján is jól érzékelhető: míg az olaszok ellen a magyar futballista kezdőként bő egy órát kapott, a Fulham elleni Premier League-meccsen mindössze a 86. percben léphetett pályára.

Szoboszlai Dominik Liverpool Premier League Jürgen Klopp
Az Atalanta elleni kezdőn hat helyen is változtatott Jürgen Klopp, többek között Szoboszlai Dominik is kikerült. Fotó: MTI/EPA-ANSA/Michele Maraviglia

Messze nem Szoboszlai volt az egyetlen, aki kikerült a kezdőcsapatból az El-meccshez képest, Jürgen Klopp hat helyen is változtatott.

– Mondtam a mérkőzés előtt is, hogy utálom ezt, hogy több meccsre előre gondolkozzam, de mégsem tehetek mást. Három nap múlva újra meccsünk van, meglátjuk, akkor ki kerül a kezdőbe – mondta Jürgen Klopp, akinek néhány kulcsjátékos visszatérésével mostanra könnyebb lett a dolga a rotációval, mint az év elején volt, amikor igazán komoly sérüléshullám sújtotta a Liverpoolt.

 

Jürgen Klopp tippelt a Manchester City meccsére

A győzelemmel a Liverpool pontszámban ismét beérte az Arsenalt a tabella élén. A Manchester City egy ponttal kevesebbet gyűjtött két riválisánál, viszont eggyel több bajnoki mérkőzést vív még az idény hátralévő részében.

– Az Arsenal nyert tegnap, a Manchester City is meg fogja nyerni az elmaradt meccsét, úgyhogy nekünk is mérkőzéseket kell nyernünk – mondta Klopp, aki összességében elégedett volt a Fulham elleni teljesítménnyel. – A Fulham általában több gondot okoz nekünk, jó teljesítményt nyújtottunk. Nyolcvan percen át nagyszerű meccset játszottunk, csak az első félidő utolsó tíz percével nem voltam elégedett, amikor a gólt is kaptuk.

Miközben néhányan a Fulham elleni meccsből kiindulva már sejteni vélik, ki lesz Jürgen Klopp utódja, a német szakember csapatára legközelebb szerdán a városi rangadó vár a kiesés ellen küzdő Everton otthonában.

 

Szoboszlai helyett jó barátja lőtt szabadrúgásgólt

A Liverpool első gólját a Fulham ellen szerezte, szabadrúgásból. A jobbhátvéd már az ötödik ilyen találatát szerezte a Vörösök színeiben, a legutóbbit több mint három és fél éve lőtte. Néhány perccel korábban Harvey Elliott a sorfalba rúgta a labdát szabadrúgásból.

– Utána nem volt kérdés, hogy a következőt én lövöm. A technikám erőt generál, próbálom jól irányítani a lövést, hogy minél nehezebb dolga legyen a kapusnak. Egy meccsen általában csak egy esély van, de ma a sok gyakorlás kifizetődött – mondta Alexander-Arnold, aki a Liverpool keretében Szoboszlai legjobb barátja.

Most az angol védő zrikálhatja Szoboszlait, amíg a magyar futballista fel nem kerül a Liverpool szabadrúgásgól-szerzőinek listájára.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.