Kubatov Gábor a Fradi bajnoki címe után az Újpest erősödésére figyelmeztetett

Zsinórban hatodszor lett bajnok a Ferencváros futballcsapata az NB I-ben, négy fordulóval az idény vége előtt biztosította be az aranyérmet az együttes. Kubatov Gábor, a Fradi klubelnöke azonban nem dől hátra, sőt arra figyelmeztetett, hogy az ősi rivális Újpest a következő idényben komoly ellenfél lehet.

2024. 04. 20. 19:26
FTC-Kisvárda
A Fradi szurkolói bajnokavatóra készültek a Kisvárda elleni meccsen az NB I 29. fordulójában. Fotó: Polyák Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örömmámorban úszik a Groupama Aréna, a szurkolók ellepték a pályát, miután a Fradi Kisvárda elleni 0-0-s döntetlenje azt jelentette, hogy a csapat már biztosan bajnok, köszönhetően a második Paks kiütéses vereségének Felcsúton.

STANKOVIC, Dejan
Kubatov Gábor szerint Dejan Sztankovics volt a Fradi bajnoki címének egyik főhőse. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A Fradi zsinórban hatodszor szerezte meg a bajnoki címet, és jelen pillanatban nem látni, hogy mikor érhet véget az egyeduralma az NB I-ben. Most is tizenöt pont a csapat előnye az élen, és nemcsak arról van szó, hogy a Ferencváros erős, hanem arról is, hogy nincs igazi kihívója. Kubatov Gábor, a Fradi elnöke szerint azonban hamarosan változhat a helyzet, az ősi rivális Újpest fellendülését vetítette előre.

– Mindig azon jár az eszem, hogy valakinek több van egy huzamban, az Újpestnek eggyel több, az MTK-nak is több – kezdte Kubatov azzal az M4 Sport kamerája előtt, hogy a zsinórban megszerzett hat bajnoki címnél volt már hosszabb sorozat is az NB I történetében. – Ilyenkor az új célokat nézem mindig, most is ez a helyzet. Nehéz szezonunk volt, nemzetközi meccseken is komoly ellenfelekkel találkoztunk, elfáradtunk benne, egy kiégettség is volt. Fölkészülnek belőlünk az ellenfelek, egyre jobb a bajnokság. Senkit ne tévesszen meg a nagy pontelőny, jövőre komoly csapatok jönnek, jön az Újpest is, ahol tulajdonosváltás volt, és komolyak a célok, ahogy látom.

Sztankovics már tudja, mi az a Fradi-család

Az Újpest jelenleg a tizedik helyen áll, az idény nagy részében még a kiesés szele is fenyegette. Ám miután a Mol lett a többségi tulajdonosa, sokan arra számítanak, hogy a lila-fehérek újra az élmezőnybe jutnak.

A Fradi számára nem indult könnyen az idény, hiszen Sztanyiszlav vezetőedzőt még az első NB I-es forduló előtt menesztették a feröeri Klaksív elleni BL-selejtezős kudarc miatt, majd átmenetileg Máté Csaba irányított, mígnem megérkezett Dejan Sztankovics a kispadra.

– Ő nem hagyja, hogy félgázon menjünk, mindig ezer lángon ég, húzza magával a csapatot is – dicsérte Kubatov a szerb vezetőedzőt. – Látja, hogy mi itt egy család vagyunk. A fia beteg volt, hazament hozzá, és mondtam, hogy nem kell sietnie vissza, a családi békéje legyen rendben. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.