Alig lesz liverpooli szurkoló Szoboszlai Dominikék mai meccsén az Atalanta ellen + videó

Nagyon nehéz helyzetben várja a Liverpool az Európa-ligában a negyeddöntős meccse ma esti visszavágóját az Atalanta ellen (21.00, tv: M4 Sport), hiszen egy hete hazai pályán 3-0-ra kikapott. Szoboszlai Dominikék ráadásul nagyon kevés szurkolójuk támogatására számíthatnak Bergamóban, hiszen a Gewiss Stadion befogadóképessége jelenleg kevesebb mint 15 ezer fő.

2024. 04. 18. 13:21
Az Atalanta szurkolói a Gewiss Stadionban bzonyosan ma este is látványos körítéssel készülnek
Az Atalanta szurkolói a Gewiss Stadionban bzonyosan ma este is látványos körítéssel készülnek Forrás: X/Atalanta BC News
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája 2020/2021-es csoportkörében 2020. november 3-án a Liverpool 5-0-ra győzött az Atalanta stadionjában, és szó nincs arról, hogy Szoboszlai Dominikék feladták volna a mostani párharcot, ezt Jürgen Klopp vezetőedző is leszögezte a tegnapi sajtótájékoztatón.

Szoboszlai Dominikék ma este itt lépnek pályára az Atalanta ellen (Forrás: X/StadiumDB.com)

Ugyanakkor a Liverpool az Atalanta ellen nagyon kevés szurkolója támogatására számíthat; azon egyszerű oknál fogva, hogy a valamivel több mint 120 ezer fős lakosságú Bergamo városában a Gewiss Stadion akkor is csak 25 ezer fős befogadóképességű lesz, ha majd augusztusban végeznek a tejes felújításával. Jelenleg 15 ezren sem foglalhatnak helyet a lelátókon. A Serie A tabelláján jelenleg hatodik helyen álló csapat legutóbbi bajnoki meccsén, a Hellas Verona ellen (2-2) 14 666 szurkoló volt.

Forrás: Footballwebpages.co.uk

A Liverpool hozzávetőleg 750 szurkolójára számíthat

Így a Liverpool szurkolói közül hiába szerettek volna sokan elutazni Olaszországba, hogy biztassák Jürgen Klopp együttesét, ezt ezren sem tehetik meg: hozzávetőleg 750 liverpooli drukker juthatott belépőjegyhez. (A Premier League-ben két kisebb befogadóképesságű stadion van, mint az Atalantáé: a Bournemouth, együttese 11 307, a Luton 12 ezer néző előtt jászhat telt ház előtt.) 

Szoboszlaiéknak azonban attól legalább nem kell tartaniuk, hogy több tízezren drukkolnak ellenük…

Az Atalanta szurokolói a Hellas Verona elleni meccsen:

Az Atalanta szurkolói egy hete nagyon boldogok voltak Liverpoolban:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.