Marozsán és Fucsovics meccsén is borult a papírforma

Marozsán Fábián az első játszma megnyerése ellenére kikapott az argentin Facundo Díaz Acostától a barcelonai ATP 500-as teniszversenyen, így nem jutott be a negyeddöntőbe. Fucsovics Márton viszont legyőzte a bukaresti ATP 250-es torna második kiemeltjét, Tallon Griekspoort.

2024. 04. 18. 18:12
MAROZSÁN Fábián Miami, 2024. március 28.
Marozsán Fábián a német Alexander Zverev ellen játszik a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének negyeddöntõjében 2024. március 28-án. tenisz
Marozsán Fábián szettelőnyről kapott ki Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két legjobb magyar teniszező egyaránt ATP-torna-nyolcaddöntőt vívott csütörtökön. Marozsán Fábián Barcelonában az argentin Facundo Díaz Acosta ellen lépett pályára, Bukarestben a holland Tallon Griekspoor ellen játszott. Papíron Fucsovics meccse ígérkezett nehezebbnek a top 30-as Griekspoor ellen, viszont Marozsán sem mehetett biztosra a balkezes salakspecialista ellen.

Estoril, 2024. április 5.
Fucsovics Márton a norvég Casper Ruud ellen játszik az estorili tenisztorna negyeddöntõjében 2024. április 5-én. Fucsovics két játszmában kikapott a címvédõ és elsõ kiemelt Ruudtól.
Fucsovics Mártonnak meggyűlt a baja a romániai időjárással, de végül továbbjutott (Fotó: MTI/EPA-LUSA/Rodrigo Antunes)

Marozsán a Németország elleni Davis-kupa-párharc előtt is beszélt arról, hogy nem szeret balkezesek ellen játszani, s akkor Tatabányán ki is kapott Dominik Köpfertől. Ráadásul Díaz Acosta elmondhatja magáról, amit Marozsán egyelőre még nem: ATP-tornagyőztes, idén februárban hazai pályán, Buenos Airesben szerzett trófeát, természetesen salakon.

Marozsán francia játékossal készült

– Edzettem az elmúlt napokban a francia Ugo Humbert-rel, aki szintén balkezes, és a meccs előtt is balkezes beütőpartnerem lesz – árulta el felkészüléséről a meccs előtt Marozsán.

A magyar teniszező jól kezdett, 6:3-mal szettelőnybe került Díaz Acosta ellen, az argentin azonban szintén 6:3-mal kiegyenlített. Sőt, a döntő játszmában Marozsán korán brékhátrányba került, s végül 6:1-re kikapott, így nem jutott be a negyeddöntőbe.

Fucsovics triplázott Griekspoor ellen

Bár Tallon Griekspoor jelenleg sokkal jobban áll a világranglistán (25.), mint Fucsovics Márton (82.), a magyar játékosnak jó emlékei lehettek a hollandról. Két éve Rotterdamban kemény pályán, majd tavaly Wimbledonban füvön is legyőzte, pedig utóbbi meccset már Griekspoor várhatta kiemeltként.

Ezúttal salakon csapott össze a két teniszező, s ahogy tavaly Wimbledonban, most Bukarestben is megnehezítette a dolgukat az eső. A meccs délelőtt helyett délután kezdődött, majd félbe is szakadt, a kényszerszünet után azonban Fucsovics sokkal gyorsabban vette fel a ritmust, mint ellenfele, megnyerte a hajrájában félbeszakadt első játszmát (7:5), majd a második szett elején kétszer is brékelt.

Innen már nem tudott fordítani a bukaresti verseny második kiemeltje, a magyar játékos 7:5, 6:1-re nyert. Fucsovics Márton immár mindhárom borításon legyőzte Griekspoort, és Estoril után idei második salakpályás ATP-versenyén is bejutott a legjobb nyolc közé.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.