Megvan a Magyar Kupa idei első döntőse, két év után térhet vissza a Puskás Arénába

Elsőként a Paksi FC jutott be a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe, miután a sorozat első, kedden lejátszott elődöntőjében vendéglátóként 2-1-re legyőzte a Kisvárdát. A Nyíregyháza és a Ferencváros szerdai összecsapása után derül ki, hogy ki lesz a paksiak ellenfele.

2024. 04. 23. 21:53
PAPP Kristóf
Két éven belül másodszor jutott be az MK fináléjába a Paks. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi hetekben mintha a feje tetejére állt volna az élvonalbeli bajnokság tabellája. A pontversenyt korábban heteken át vezető Paks öt mérkőzés óta nem szerzett pontot, így lecsúszott a második helyről is, a 11., utolsó előtti helyen álló Kisvárda pedig három hete veretlen, igaz, jelenleg így is kilencpontnyi lemaradással áll a bennmaradást garantáló 10. pozíciótól. E két együttes találkozott a Magyar Kupa idei első elődöntőjében Pakson.

 

Gyors gólváltás az első félidőben

Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott. Eleinte a vendéglátó lépett fel támadóbban, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, miután a 21. percben Bernardo Matic egy szöglet után a bal felsőbe fejelt. Nem sokáig örülhetett az 1-0-s vezetésnek a Kisvárda, kicsit később ugyanis Papp Kristóf jobb lábbal a bal alsóba küldte a labdát, ezzel 1-1-re alakítva az állást.


Centikre volt az egyenlítés

A fordulás után sem kellett sokáig várni az újabb találatra, az 53. percben Hahn János vezethette a labdát a felezőtől a kisvárdaiak kapusára, Kovács Marcellre – a csatár nem hibázott, megszerezte a vezetést a Paksnak (2-1).

Milos Szpazsics és a Kisvárda hátrányból már nem tudott fordítani. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Bár ezt követően adódott lehetőség a kisvárdaiak előtt is (a legnagyobb percekkel a lefújást megelőzően, amikor Driton Camaj a felső kapufát lőtte telibe), összességében veszélyesebb volt a kapura a Paks, amely megőrizte előnyét, 2-1-re győzött, így elsőként jutott be a kupadöntőbe, melyet május 15-én rendeznek a budapesti Puskás Arénában. Ott, ahol a paksiak történetük során először 2022-ben jártak – akkor a Ferencvárossal szemben 3-0 arányban maradtak alul.

Magyar Kupa, az elődöntő programja
Kedd
Paks–Kisvárda 2-1 (1-1) 
Szerda
Nyíregyháza (NB II)–Ferencváros 20.00 (tv: M4 Sport)

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.