Szörnyű állapotban adták fel többen a versenyt az időjárás miatt + videó

Sokkoló videó került nyilvánosságra a szerdán rendezett belgiumi híres egynapos versenyről, a Fleche Wallonne-ról. A mostoha időjárás nagyon megviselte a versenyzőket, többen feladták, mert szörnyű állapotba kerültek.

2024. 04. 18. 11:23
Az időjárás szinte ellehetetlenítette a versenyt Belgiumban Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán rendezték Belgiumban a híres egynapos versenyt, a Fleche Wallonne-t, ahol a kerékpárosoknak alaposan meggyűlt a bajuk az időjárással, vette észre az Origo. A versenyt szinte végig szakadó esőben rendezték, a nagyjából 200 kilométeres távon helyenként a hó is szállingózott. A Lidl Trek dán kerékpárosa, Mattias Skjelmose több társához hasonlón feladta a küzdelmet az ítéletidőben. Skjelmose hipotermiás tüneteket mutatott, úgy kellett leemelni a verseny közben a kerékpárjáról. 

A dán bringás remegett, lábra sem tudott állni, úgy vitték el egy csapatkocsiba átmelegíteni, de a hírek szerint hamar jobban lett.  A versenyt mindössze 44-en fejezték be, a hideg idő miatt több versenyző adta fel a versenyt. Meglepően jól ment a körülményekhez képest a norvég Uno-X csapat, Tobias Johannessen hatodik helye lett a legjobb a csapatból. A versenyt végül az Israel – Premier Tech brit versenyzője, Stephen Williams nyerte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.