A Szeged elvesztette a kontrollt, a Veszprém büntetett

A jelenleg is zajló idényben immáron negyedszer találkozott egymással pénteken a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged, ám ezúttal sem történt meglepetés, a veszprémiek magabiztosan győztek. Momir Ilics szerint csapata uralta a játékot, Kárpáti Krisztián pedig arról beszélt, hogy a jövőben próbálnak felnőni a feladathoz.

2024. 04. 20. 8:54
BOMBAC, Dean
A pénteki meccsben sem sok öröme volt a szegedieknek. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Veszprém könnyedén, 36-27-re verte meg a Szegedet a férfikézilabda NB I alapszakaszának pénteki, Veszprémben lejátszott rangadóján. A találkozót követően a két vezetőedző, Momir Ilics és Kárpáti Krisztián értékelt.

 

Jönnek az idény legfontosabb meccsei

– Nem könnyű három hét alatt háromszor játszani a Szegeddel. Gratulálok a játékosaimnak a mai győzelemért – kezdte a Veszprém trénere, Momir Ilics, aki már csapata közelgő BL-meccséről is beszélt. – Elégedett voltam azzal, ahogy uralni tudtuk a játékot. Most jön a szezon két legfontosabb mérkőzése, a szombat szabadnap, utána folytatjuk a felkészülést. A szurkolóinknak köszönöm szépen a szurkolást, csütörtökön is szükségünk lesz rájuk.

A veszprémiek a következő két hétben a dán Aalborggal vívnak a Bajnokok Ligája négyes döntőbe jutásért. A párharc április 25-én, csütörtökön kezdődik Veszprémben, majd május 1-jén, Dániában folytatódik.

 

Próbálnak felnőni a feladathoz

– Úgy gondolom, megérdemelten nyerte meg a Veszprém a találkozót. Az első két meccsen rengeteg lerohanásgólt kaptunk tőle, ezért megpróbáltuk lassítani a játékot, ami a hét a hat ellenivel sikerült is egy ideig. Aztán sajnos elvesztettük a kontrollt, és a Veszprém ezt megbüntette. Az érzelmeinket sem tudtuk kontrollálni sokszor – ismerte el a Szeged vezetőedzője, Kárpáti Krisztián. – Most van egy kis időnk, próbálunk megújulni a magyar kupadöntőre. A Veszprém jó formában van, nehéz sajnos ellene. További sok sikert a Bajnokok Ligájában! Mi pedig próbálunk felnőni a feladathoz.

A rivalizálás májusban folytatódik, amennyiben a papírformának megfelelően mindkét gárda abszolválja az elődöntőt, előbb a kupadöntőben, majd a bajnokság döntőjében. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.