A Real Madrid a korona, a Bayern a megmentés lehetőségét akarja

Szerda este lezárulnak a Bajnokok Ligája elődöntői, és kiderül a június 1-jei, londoni finálé párosítása. A szerda esti mérkőzésen a Real Madrid 2-2-es állásról fogadja a Bayern Münchent, a spanyolok még a bajnoki cím ünneplését is elhalasztották az elődöntő miatt. A német csapat idényét csak a döntőbe jutás menthetné meg.

2024. 05. 08. 4:45
Harry Kane és Toni Kross akár főszereplője is lehet a Real Madrid és a Bayern München BL-elődöntőjének a visszavágóján Forrás: Bayern München FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid szombaton hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Cádizt a La Liga 34. fordulójában, s mivel néhány órával később a Barcelona kikapott a Girona vendégeként, a királyi gárda az utolsó négy kör eredményeitől függetlenül megszerezte története 36. bajnoki címét. A klubnál ugyanakkor úgy döntöttek, hogy elhalasztják a diadal szurkolókkal közös, hagyományos belvárosi megünneplését, a csapat ugyanis a BL-elődöntő mai, Bayern München elleni visszavágójára koncentrál.

Fotó: /realmadrid.com/Antonio Villalba

Ha a számokat nézzük, akkor azok egyértelműen a spanyolok mellett szólnak. A múlt héten Münchenben 2-2-t játszottak, és a BL-ben eddig tizenhatszor értek el döntetlent a kieséses szakaszban, ebből pedig tizenötször továbbjutottak! Emellett a Real Madrid ebben az idényben hazai pályán még veretlen, és egyébként az esetleges továbblépésével 18. alkalommal játszhatna döntőt európai kupasorozatban – a kilencediket a BL-ben –, és már az eddigi 17 finálé is rekord. 

Carlo Ancelotti vezetőedzőnek csupán egyetlen hiányzóval kell számolnia, az osztrák válogatott már az odavágón sem volt meccskeret tagja térdsérülés miatt, visszatérhet ugyanakkor a kapuba a belga Thibaut Courtois, bár Ancelotti azt nyilatkozta, ismét az ukrán Andrij Lunyin véd majd.

– Határt kell szabnunk most az örömünknek, mert egy nagyon-nagyon fontos mérkőzés vár ránk – figyelmeztetett mindenkit Carlo Ancelotti a szombati győzelem után. – Pihennünk kell, aztán muszáj felépítenünk magunkat újra, és a legjobb teljesítményünket nyújtani a Bayern ellen. Százszázalékosnak kell lennünk szerdán, mert kilencven percre vagyunk attól, hogy újra döntőbe kerüljünk. Ennél nagyobb motiváció nem is kell, ugyanis megteremthetjük magunknak a lehetőséget arra, hogy méltó módon zárjunk egy fantasztikus szezont.

Csak a BL maradt

A másik oldalon Thomas Tuchel vezetőedzőnek – és segítőjének, Lőw Zsoltnak – már nehezebb feladat lesz a megfelelő kezdőcsapat összeállítása, a Stuttgart otthonában elszenvedett 3-1-es vereség alkalmával ugyanis megsérült Raphael Guerreiro, aki a Real Madrid elleni első meccs félidejében állt be, és sokat lendített a Bayern játékán. 

A müncheniek vasárnap közölték, hogy a portugál játékos bokasérülés miatt biztosan nem léphet pályára szerda este Madridban. Rajta kívül egyelőre úgy tűnik, hogy Kingsley Comanra és Bouna Sarr-ra változatlanul nem számíthat a Tuchel vezette szakmai stáb, Eric Dier játéka pedig kérdéses a védelemben. 

A holland Matthijs de Ligt ugyanakkor visszatért, vasárnap már a csapattal edzett, így ő várhatóan bevethető lesz a spanyol fővárosban.

Természetesen a Bayern München számára szintén fontos a döntőbe jutás, ám egészen más okból: a bajorok tizenegy éves uralmát a Bundesligában ugyanis megtörte az idényben még mindig veretlen és már biztosan német bajnok Bayer Leverkusen, a Német Kupában pedig nem sikerült fináléig jutnia a müncheni együttesnek. A szezon végén távozó Thomas Tuchel így már csak a BL-ben nyerhet idén trófeát a Bayernnel. Ezt tükrözi a gólerős csatár, nyilatkozata is:

– Minden, amiért egész évben dolgoztunk és küzdöttünk, ezen a meccsen nyerheti el az értelmét, csak meg kell találnunk a módját, hogy sikerüljön. A Real Madrid idegenben elmondhatatlanul nehéz ellenfél, de teljes hittel kell odamennünk, és a győzelemért lépünk pályára, nincs is más választásunk.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó: Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német) 21.00 (tv: M4 Sport). Az Európa-konferencialiga két elődöntője közül a Club Brugge (belga)–Fiorentina (olasz) mérkőzést szerdán rendezik meg 18.45 órakor, az első találkozón az olaszok 3-2-re nyertek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.