Pokolból a mennybe – egy év alatt nagyot fordult a világ a Dortmunddal + videó

Edin Terzic tavaly is közel állt hozzá, hogy nagy tettet hajtson végre a Borussia Dortmunddal, de az utolsó pillanatban kicsúszott a kezükből a bajnoki cím. Most ismét a siker kapujában állnak a sárga-feketék azzal, hogy a Paris Saint-Germain kiejtésével bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe – bár az eddigi menetelés is hatalmas siker.

2024. 05. 08. 4:57
Edin Terzic a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a Borussia Dortmundot
Edin Terzic a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a Borussia Dortmundot Fotó: AFP/Anne-Christine POUJOULAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy perc hiányzott tavaly a Borussia Dortmundnak ahhoz, hogy elhódítsa a Bundesliga trónját a Bayern Münchentől. Nyerő helyzetből várták az utolsó fordulót a sárga-feketék, otthon kellett volna legyőzniük a Mainzot a mennybemenetelhez. De ehelyett a pokolba jutottak. Kétgólos hátrányból felállva csak 2-2-t értek el a középcsapat ellen, a Bayern München viszont egy hajrágóllal 2-1-re verte a Kölnt, ezzel a tabellán utolérte a pontokat veszítő Dortmundot, és jobb gólkülönbségének köszönhetően zsinórban tizedszer is a német élvonal legjobbja lett.

A 2022 nyarán kinevezett vezetőedző, Edin Terzic ezek után nem bírta visszatartani a könnyeit, megtörten köszönte meg a szurkolók támogatását.

A német–horvát szakember akkor nagy siker kapujában állt a csapattal, de szívfájdalom lett a történet vége. A bajnokságban a mostani idényben nem volt képes megismételni ezt a teljesítményt a Dortmund, csak az ötödik a tabellán, a Bajnokok Ligájában viszont nem várt menetelést produkál. Otthon is, idegenben is 1-0-ra múlta felül az esélyesebbnek tartott Paris Saint-Germaint, tizenegy év után újra döntős, és egy lépésre van attól, hogy megnyerje a legfontosabb kupasorozatot.

A keddi győzelem után Terzic felidézte a tavalyi keserű emlékeket. 

– Az előző idényben az utolsó fordulóban csúszott ki a kezünkből a bajnoki cím. Boldog vagyok, hogy most visszaadhatunk valamit a szurkolóknak. Minden egyes mérkőzéssel fejlődtünk, és idővel rájöttünk, hogy mi lehetünk az a csapat, amely mindenkit meglep a végén. 

Abban reménykedtünk, hogy jobb idényt zárunk a Bundesligában. Nem így lett, ennek fényében talán még inkább van okunk az ünneplésre. Ha csak egy szót kellene mondanom, az a büszkeség lenne. Nagyon büszke vagyok a stábomra, a csapatra, a klubra. Az álomnak még nincs vége!

Terzic azt is elismerte, a PSG elleni párharc nem volt sima menet. – Az első mérkőzés nagyon kiegyenlített volt, úgyhogy természetes volt, hogy a PSG magabiztosan állt ki a visszavágóra. Sokat kellett szenvednünk, de nagyszerűen játszottunk idegenben egy kiváló támadókkal rendelkező csapat ellen. Mindkét meccset kapott gól nélkül hoztuk le, megnyertük mindkettőt. Ez hihetetlen és különleges. A továbbjutásunk remek csapatmunka eredménye, és a szerencse is mellénk állt – utalt a Dortmund trénere arra, hogy a Paris Saint-Germain kedden nem tudott gólt szerezni, miközben négyszer is a kapufát találták el a franciák.

 

Nem a Dortmund lesz a döntő esélyese

A Borussia ellenfele a június 1-jei fináléban a Bayern München vagy a Real Madrid lehet. A két gigász a németországi 2-2 után ma (21.00, tv: M4 Sport) Madridban csap össze. Terzicnek mindegy, hogy melyik csapat lesz a másik döntős.

– Tudom, hogy nem mi leszünk az esélyesek, és akármelyik csapattal is kell megküzdenünk, nagyon nehéz lesz. De csak egy mérkőzésről van szó, egy meccsen bármi megtörténhet. Ezt már bizonyítottunk korábban is – mondta bizakodva a 41 éves mester, aki Ottmar Hitzfeld és Jürgen Klopp után a harmadik edző, aki BL-döntőbe vezette a Dortmundot.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.