Gazdag Dániel már Suárezre és Messire is veszélyes + videó

Gazdag Dániel eddig megállíthatatlan az idényben. A Marco Rossi szövetségi kapitány által az Európa-bajnoki keretbe is beválasztott középpályás szombaton kétszer is eredményes volt az észak-amerikai profi bajnokságban, így nagyban hozzájárult a Philadelphia Union 3-0-s győzelméhez a New England Revolution ellen.

2024. 05. 19. 10:44
Gazdag Dánielnek (balra) volt oka az ünneplésre
Gazdag Dánielnek (balra) volt oka az ünneplésre Forrás: twitter.com/PhilaUnion
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

márciusban kritizálta teljesítményét, a magyar válogatott szövetségi kapitánya mégis újra bizalmat szavazott a támadó középpályásnak, és az Európa-bajnoki keretbe is jelölte őt.

 A 28 éves játékos parádésan teljesít az MLS-ben ebben az idényben, az értékelései alapján a szombati volt a legjobb meccse. A Philadelphia Union az első félidő végén vezetést szerzett a 14. perctől emberhátrányban játszó New England Revolution otthonában, majd a második játékrész Gazdagról szólt: a magyar futballista a 47. és a 80. percben is betalált, ezzel kilencre növelte a góljai számát a mostani kiírásban. Gazdag ezzel a hatodik a liga góllövőlistáján, és olyan sztárokat „üldöz”, mint Luis Suárez (11 gól, 5 gólpassz), (10 gól, 13 gólpassz) vagy a korábban a Liverpoolnál is megforduló Christian Benteke (11 gól, 2 gólpassz).

Gazdag második gólja:

A klubjánál viszont már senkit sem kell üldöznie, hiszen hatvan góljával tovább javította a saját csúcsát, ő áll a Philadelphia Union örökranglistájának az élén. Az MLS-ben pedig immáron ő a legeredményesebb magyar, 53 találatával az eddigi társrekordereket, Nikolics Nemanját és Sallói Dánielt is maga mögött hagyta.

Utóbbi egyébként szintén pályára lépett szombaton. Kezdőként 63 percet kapott a Sporting Kansas Cityben, amely 3-2-re kikapott az Austin FC vendégeként.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.