Letaglózó hír az Eb előtt, Marco Rossi fontos játékosát műteni kell

Fiola Attila zsinórban a harmadik Európa-bajnokságon léphetne pályára, ám egy sérülés miatt meg kell műteni, így nagy a veszélye annak, hogy a Fehérvár védője lemarad a németországi tornáról a nyáron. Marco Rossi szövetségi kapitány így fontos labdarúgóját veszítheti el az Eb előtt, az 56-szoros válogatott Fiola a keret egyik legrutinosabb tagja.

2024. 05. 02. 12:06
DÁRDAI Palkó; FIOLA Attila; SZALAI Attila; SALLAI Roland; GAZDAG Dániel; BARÁTH Péter
Dárdai Palkó, Sallai Roland, Gazdag Dániel, Szalai Attila, Fiola Attila és Baráth Péter a Marco Rossi-vezette magyar labdarúgó-válogatott korábbi edzésén. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz hírt kapott a Fehérvár csütörtök délelőtt a hivatalos honlapján tudatta , hogy az NB I-ben dobogós helyen álló együttes csapatkapitánya, vállsérülést szenvedett, ami miatt meg kell műteni. – A szerdai edzésen egy esés után jobb vállsérülést szenvedett. Az orvosi vizsgálatok műtéti beavatkozás elvégzését teszik szükségessé – fogalmazott Kovács Tibor Dávid csapatorvos Fiola helyzetéről.

RÜDIGER, Antonio; SZOBOSZLAI Dominik; FIOLA Attila
Fiola Attila a németek sztárja, ellen is pályára léphetne újra, de lecsúszhat a harmadik Eb-jéről (Fotó: EPA/Filip Singer)

A magyar válogatott másfél hónap múlva már pályára lép az Európa-bajnokságon (június 15-én Svájc ellen kezdi meg a szereplését), és egy műtét ilyen rövid idővel a torna előtt könnyen azt is jelentheti, hogy Fiola nem lesz olyan állapotban, hogy Rossi számolhatna vele az Eb-keret kihirdetéskor.

Veszélyben a harmadik Európa-bajnokság

A 34 éves Fiola minden bizonnyal az utolsó nagy tornáján vehetne részt a magyar válogatottal Németországban, egyúttal egyike annak a kevés játékosnak, akik a harmadik Eb-jükre készülhetnének, ő ráadásul 2016-ban és 2021-ben is pályára lépett a kontinensviadalon. Nagy pillanata is volt, a legutóbbi Eb-n gólt lőtt az akkor vb-címvédő Franciaország ellen, aminek köszönhetően 1-1-es döntetlen született a Puskás Arénában.

Marco Rossi szinte mindig számolt vele

Rossi eddig szinte mindig számolt Fiolával a válogatottban, amikor a védő egészséges volt, még akkor is, amikor a Fehérvárban rossz időszakot élt meg az előző idényben. Ugyanakkor Fiola legutóbb tavaly októberben a Litvánia elleni Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti csapatban, azóta nem volt kerettag, mert sérülésből lábadozott. Március óta viszont újra kezdő volt a Fehérvárban, és ha most nem sérül meg, esélye lehetett volna a harmadik Eb-jére.

Így viszont mindez veszélybe került.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.