Akadályokba ütközött a Liverpool, ezért nem tudja kinevezni Klopp utódját

Az már hosszú hetek óta egyértelműnek tűnik, ki váltja majd a vasárnap utolsó liverpooli mérkőzésére készülő Jürgen Kloppot az angol csapat kispadján. Arne Slot a poszt várományosa, a bejelentésre azonban még kicsit várni kell.

2024. 05. 14. 11:04
Arne Slot megerősítette, hogy ő lesz a Liverpool következő menedzsere
Arne Slot megerősítette, hogy ő lesz a Liverpool következő menedzsere Fotó: AFP/NurPhoto/Marcel van Dorst
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három héttel ezelőtt váratlan név bukkant fel Jürgen Klopp utódjelöltjeinek a listáján, sőt rögtön az első helyre ugrott. Sok edzőt összeboronáltak a Liverpoollal, de Xabi Alonso, Rúben Amorim és Roberto de Zerbi sem igazol a Vörösökhöz, Arne Slot viszont minden bizonnyal igen.

Jürgen Klopp már csak egy mérkőzésen irányítja a Liverpoolt
Jürgen Klopp már csak egy mérkőzésen irányítja a Liverpoolt (Fotó: EPA/Peter Powell)

A Feyenoord trénere a pletykák megjelenése után azonnal megerősítette, hogy szíve szerint a Liverpoolnál kezdené meg a következő idényt, de még ki kellett várnia, hogy a két klub megegyezzen egymással, hiszen még élő szerződése volt (van) a holland alakulattal. Ez azóta megtörtént, az egyes portálok különböző összegekről írnak, de a Liverpool valószínűleg 11 fontot utal át a Feyenoordnak.

Több pénzt kér a Feyenoord a Liverpooltól

Igen ám, de azóta akadt néhány nehézség, amivel az angoloknak még meg kell birkózniuk. Egyrészt a Feyenoord az előzetes megegyezéshez képest további kétmillió fontot kér azért, hogy Slot stábját, azaz Sibke Hulshoffot, Etienne Reijnent és Ruben Peeterst is magával vihesse.

Ráadásul ahogy a többiekre, Hulshoffra is július elsejétől számítana a Liverpool, viszont a tréner az Európa-bajnokság alatt a holland válogatott edzői stábjában fog dolgozni, és a torna a Vörösök által kijelölt időpontnál később ér véget. Ezért további egyeztetésekre van szükség, és maga Slot is elismerte, hogy néhány akadály gördült a megállapodás elé.

– Részleteket nem árulhatok el, de nem az én szerződésem miatt van késlekedés. Közrejátszott néhány körülmény, amelyek miatt egyelőre nem lehet szó a bejelentésről. De ne aggódjanak, meg fog történni. Tudom, hogy az elmúlt héten is ezt mondtam, de tényleg úgy gondolom, hogy napokon belül sikerül megállapodni mindenről. Csak egy kis időre van még szükség – világított rá a holland szakember.

Slotnak új kapusedzőt is kell keresnie, mert Klopp-pal együtt a 2009 óta a klubnál dolgozó John Achterberg is távozik Liverpoolból. Várhatóan a szaúdi al-Ettifaknál köt ki, ahol az angol csapat legendája, Steven Gerrard jelenleg a vezetőedző.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.