Xavi kimondta a csúf igazságot a Barcelona kínos kudarca után

Biztossá vált, hogy a Real Madrid a spanyol bajnok idén, ehhez pedig az kellett, hogy a La Liga 34. fordulójának szombati játéknapján az FC Barcelona ne győzzön a Girona otthonában. Ez megtörtént, sőt ki is kaptak a katalánok, akiknek a vezetőedzője, Xavi kimondta a csúf igazságot.

2024. 05. 05. 9:46
FC Barcelona training session and press conference
Xavi, az FC Barcelona vezetőedzője szerint nagy változások szükségesek a katalán csapatnál, hogy újra versenyképesek legyenek a Real Madrid ellen. Fotó: EPA/Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy lehetett már négy fordulóval az idény vége előtt bajnok a Real Madrid, ha megnyeri a maga meccsét, miközben a Barcelona nem tud győzni. Tehát a Real Madrid–Cádiz 3-0 és a Girona–Barcelona 4-2 eredmények fényében megvan az új spanyol bajnok.

LaLiga - Girona FC vs FC Barcelona
és a Barcelona padlóra került Gironában. Fotó: EPA/David Borrat

A királyi gárda előnye immáron behozhatatlan az élen, 13 ponttal vezet, és már csak 12 pontot lehet szerezni. A Real mögött ráadásul már nem is a címvédő Barcelona áll a második helyen, hanem az idény meglepetéscsapata, a magyar utánpótlás-válogatott Yaakobishvili Antalt is a soraiban tudó Girona.

A magyar játékos a Barcelona ellen nem volt tagja a keretnek (legutóbb januárban lépett pályára a Girona első csapatában, a kispadon pedig március közepe óta nem ült). A Girona másodjára is legyőzte a Barcát az idényben, az őszi idegenbeli 4-2-es siker után ezúttal hazai pályán, ugyancsak 4-2-re.

Xavi a következő idényéről: Ennyi nem elég

Xavi, a Barcelona edzője kimondta a csúf igazságot a kudarc után: – Volt egy meccsünk, amivel dönthettünk a bajnoki címről ezen a hétvégén, és a Real kezébe adtuk a serleget. Lemásoltuk azt, ami a Real ellen és a Girona elleni első meccsen történt velünk. Nagyon sok változásnak kell történnie ahhoz, hogy a következő idényben versenyképesek lehessünk.

Korábban úgy volt, hogy Xavi távozik az idény végén, ám meggondolta magát, és folytatja a munkát. Azt hangsúlyozta, hogy a hátralévő négy meccsen vissza kell szerezni a második helyet a Gironától, az a szégyen nem történhet meg a Barcelonával, hogy a harmadik helyre szorul egy ilyen kis csapat mögött. Márpedig jelenleg így fest a helyzet.

A Barcelona gratulált a Real Madridnak

Nem lehetett könnyű, de a Barcelona sportszerű gesztust gyakorolt: a katalán klub a közösségi oldalán szűkszavúan gratulált az ősi rivális Real Madridnak a spanyol bajnoki címhez.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.