A Bayern München nyerte a rangadót

MTI

2018. január 12., péntek 22:53, frissítve: péntek 23:20

A címvédő és listavezető Bayern München nyerte a német labdarúgó-bajnokság 18. – idei első – fordulójának péntek esti nyitómérkőzését a Bayer Leverkusen otthonában.

A vendég bajorok a spanyol Javi Martínez találatával jutottak vezetéshez a 32. percben, majd a szünet után a francia Franck Ribéry (59. perc) megduplázta az előnyt. Kevin Volland nevéhez fűződött a szépítő találat, a 70. percben. Az 1-3-as végeredményt ugyancsak egy légiós, a kolumbiai James Rodríguez állította be a 91. percben.

Előzőleg 14 tétmeccs óta veretlen voltak a negyedik helyen álló leverkuseniek, és a mostani bajnoki szezonban először kaptak ki saját közönségük előtt.

Eredmény:

Bundesliga, 18. forduló:

-----------------------

Bayer Leverkusen–Bayern München 1-3 (0-1)

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.