A férfi Eb nagy hozadéka, amiről nem beszélünk

A. A.

2016. február 6., szombat 05:33

Régóta nem volt rá példa, hogy egy kis csapat játékosa így mutatkozzon be világversenyen. A nyáron nagy csapatba kerül.

Bár manapság csak a negatívumokkal szokás foglalkozni a férfikézilabda-válogatottunk Európa-bajnoki szereplése kapcsán, az esemény nagy pozitívuma volt két olyan játékosunk bemutatkozása a világelitben, akik fontos poszton játszanak, kulcsszerepet kapnak – ezt ráadásul meg is hálálják. Míg a balátlövő Bodó Richárd bebizonyította a tehetségét, a beálló Bánhidi Bence berobbant az európai mezőny legjobbjai közé. Hasonlóra – egy európai szinten kiscsapat (esetünkben a Balatonfüred) játékosa első világversenyén így felhívja magára a figyelmet a nagy válogatottban – régóta nem volt példa magyar színekben.

Bánhidi Bence még Bajnokok Ligája-meccset sem játszott, de ősztől ez másképp lesz. A szegedieknek már tavaly tavasszal feltűnt a tehetsége és Carlos Pastor edző kifejezett kérésre szerződtették a 204 centis játékost, aki két és fél éve még U19-es válogatottunk reménysége volt. Ha megkapja a megfelelő játéklehetőséget, Bodó Richárddal együtt tovább fejlődhet, és férfi kézilabda-válogatottunk megtalálhatja a visszautat a világ legjobb csapatai közé.

A videókból kiderül, milyen volt, milyen lett Bánhidi Bence.

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.