A magyar centernek minden kiesik a kezéből, mégis játszhat a kosár Eb-n

MN

2017. augusztus 29., kedd 09:09, frissítve: kedd 18:24

Szeptember elsején kezdődik a férfikosárlabda Európa-bajnokság, amelyen 18 év után szerepel ismét a magyar válogatott. A mieink Horvátországgal, Csehországgal, Montenegróval, Romániával és a címvédő Spanyolországgal szerepelnek egy csoportban Kolozsváron. Kezdés pénteken.

A magyar együttes egyik meghatározó embere a center Keller Ákos, aki klubszinten a Fehérvár–Szolnok–Fehérvár útvonalat járta be, és öt év alatt öt bajnoki címet szerzett. Mint az M4-nek fogalmazott: 

„Béna voltam gyerekkoromban, nem is értette senki, hogy én mi miatt kosarazok.

Mindig csak védekezni tartottak, az ellenfél legjobbját mindig én fogtam, akár center, akár irányító volt. Ezért nulla és két pont közötti meccseket hoztam.” 

A Sport7főben elárulta, még labdaérzéke se nagyon van, ha két hétig esetleg nem fog labdát, akkor nehezen kapja el, és minden kiesik a kezéből. Mindig próbál fejlődni, neki is az a legjobb, ha látja, hogy javul a játéka.

Az Eb-n leginkább a románok elleni jövő keddi meccset várja, mert azon biztos a telt ház. Ugyanakkor bízik abban, hogy addig jó lenne meccset nyerni (elsősorban hétfőn a csehek ellen), mert két győzelem feltétlenül kell a továbbjutáshoz. Úgy véli, ha mindenki alárendeli magát a csapatérdeknek, és csapatként tudnak küzdeni, sikerülhet jó eredményt elérni.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.