A salakkirály hetedszer hódította meg Párizst + Képgaléria

KG

2012. június 11., hétfő 15:01, frissítve: hétfő 15:10

A címvédő Rafael Nadal hetedszer nyert a Garroson, mellyel megelőzte a hatszoros győztes svéd Björn Borgot. A spanyol 50. ATP-tornagyőzelmét aratta egyesben.

Az eső miatt hétfőre halasztott férfi egyes döntő 6:4, 6:3, 2:6, 1:2-es Nadal-vezetés után folytatódott a negyedik játszmával. Ugyanakkor a hétfőt sem úszták meg eső nélkül a felek, de jelentősebb zuhé nélkül megúszták a döntőt, s csak pár percre kellett félbeszakítani a meccset.

A vasárnapi napon a döntőt kétszer is félbe kellett szakítani a szemerkélő eső miatt. Bővebben>>>
Vasárnap a szerb a klasszis a harmadik játszmában már kezdett magához térni, hiszen két elvesztett szett után szépített a spanyollal szemben, 0:2 után sorozatban nyolc játékot nyert meg. A hétfői folytatásban azonban Nadal azonnal behozta brékhátrányát és kiegyenlített, majd egészen 5:5-ig fej fej mellett haladt a két klasszis teniszező.

Ezt követően Nadal viszonylag simán hozta az adogatását, míg Đjoković bizonytalankodott, s a spanyol meccslabdához jutott: a szerb a sorsdöntő pillanatban hibázott, s kettős hibával veszítette el a mérkőzést.

A kétnapos finálé így összességében 3 óra 49 percig tartott. A 26 esztendős Nadal a Roland Garroson szerzett hét győzelme mellett az Australian Openen és a US Openen egy-egy, Wimbledonban pedig két alkalommal diadalmaskodott, így összesen 11 Grand Slam-győzelemmel büszkélkedhet. A spanyolnak ráadásul ez volt az ötvenedik ATP-tornagyőzelme egyesben.

A világelső Đjoković így nem tudta behozni Rod Laver 43 éves rekordját: a szerb ugyanis nyert a Wimbledonban, a US Openen és az Australian Openen is, így összejöhetett volna sorozatban a negyedik Grand Slam-sikere. Ez utoljára az ausztrál Lavernek sikerült.

Eredmény, Roland Garros, férfi egyes, döntő:
Novak Đjoković (szerb, 1.)–Rafael Nadal (spanyol, 2.) 4:6, 3:6, 6:2, 5:7

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.