A világ legegyszerűbb pozíciójára nincs megfelelő ember a válogatottban?

MN

2017. október 6., péntek 10:16, frissítve: péntek 11:18

Bár jó néhány szót tud már, a Veszprémet és a magyar válogatottat irányító Ljubomir Vranjes decemberre szeretne gördülékenyen beszélni magyarul, hiszen most angolul kell kommunikálnia a játékosokkal. – Van néhány játékos, aki nem érti annyira jól az angolt, ezt szeretnénk majd megváltoztatni, javítani – mondta a svéd kézilabda-szakember a Digi Sport reggeli műsorában.

Vranjes húszfős BL-keretében hét magyar található, de van, hogy közülük valaki csak a lelátóról nézi a meccset. De ő is állítja: a válogatottban való szerepléshez európai szintű tapasztalat kell. „Nincs nagyon sok ilyen játékos. Vannak jók, de nincs tapasztalatuk a topligákban található nyomásról” – utalt a fiatalokra. „Egy olyan struktúrát szeretnék kialakítani, ahol a fiatal játékosokat képezzük. Hároméves szerződésem alatt nemcsak nyerni szeretnék, hanem fejleszteni.”

Tett egy kritikus kijelentést is: „Meglep, hogy jó jobbszélsők, balszélsők szinte nincsenek, ez a legegyszerűbb pozíció az egész világon.” Hozzátette: „Attól még, hogy például irányítóban jók vagyunk, nem szabad abbahagyni a fejlesztést, amihez a hazai liga összes edzőjére szükség van.”

A szerződésszegés miatt elküldött izlandi Aron Pálmarsson ügyét is kommentálta. „Én a fegyelmet támogatom, ami az idejövetelem előtt megtörtént, azt nem tudom megváltoztatni. De nem lehet így folytatni” – hogy pontosan mit, az nem derült ki. „Százszázalékosan odatette volna magát, hogy segítsen nekünk, de azt gondolom,

egy sztár ennyit nem ér meg, a harmónia nagyon fontos egy csapaton belül.

A csapat összenőtt ennek a történetnek a kapcsán, ami nagyon meglepett.”

Veszprémben nem akar túl gyorsan változtatni, a játékstílusát lassan szeretné átadni, szerinte február–március tájékán fognak más képet mutatni. Hozzátette: Flensburgban négy évre volt szüksége, de Veszprémben ez gyorsabban fog menni, mert itt nagyobb tudású játékosok vannak.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

A készülő harang olyan, mint egy matrjoskababa

Ahol tojásból, cukorból, mosott agyagból és emberi hajból készül a köpeny – az ország egyetlen öntödéjében jártunk.

Pintér Bence

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.