A világ legegyszerűbb pozíciójára nincs megfelelő ember a válogatottban?

MN

2017. október 6., péntek 10:16, frissítve: péntek 11:18

Bár jó néhány szót tud már, a Veszprémet és a magyar válogatottat irányító Ljubomir Vranjes decemberre szeretne gördülékenyen beszélni magyarul, hiszen most angolul kell kommunikálnia a játékosokkal. – Van néhány játékos, aki nem érti annyira jól az angolt, ezt szeretnénk majd megváltoztatni, javítani – mondta a svéd kézilabda-szakember a Digi Sport reggeli műsorában.

Vranjes húszfős BL-keretében hét magyar található, de van, hogy közülük valaki csak a lelátóról nézi a meccset. De ő is állítja: a válogatottban való szerepléshez európai szintű tapasztalat kell. „Nincs nagyon sok ilyen játékos. Vannak jók, de nincs tapasztalatuk a topligákban található nyomásról” – utalt a fiatalokra. „Egy olyan struktúrát szeretnék kialakítani, ahol a fiatal játékosokat képezzük. Hároméves szerződésem alatt nemcsak nyerni szeretnék, hanem fejleszteni.”

Tett egy kritikus kijelentést is: „Meglep, hogy jó jobbszélsők, balszélsők szinte nincsenek, ez a legegyszerűbb pozíció az egész világon.” Hozzátette: „Attól még, hogy például irányítóban jók vagyunk, nem szabad abbahagyni a fejlesztést, amihez a hazai liga összes edzőjére szükség van.”

A szerződésszegés miatt elküldött izlandi Aron Pálmarsson ügyét is kommentálta. „Én a fegyelmet támogatom, ami az idejövetelem előtt megtörtént, azt nem tudom megváltoztatni. De nem lehet így folytatni” – hogy pontosan mit, az nem derült ki. „Százszázalékosan odatette volna magát, hogy segítsen nekünk, de azt gondolom,

egy sztár ennyit nem ér meg, a harmónia nagyon fontos egy csapaton belül.

A csapat összenőtt ennek a történetnek a kapcsán, ami nagyon meglepett.”

Veszprémben nem akar túl gyorsan változtatni, a játékstílusát lassan szeretné átadni, szerinte február–március tájékán fognak más képet mutatni. Hozzátette: Flensburgban négy évre volt szüksége, de Veszprémben ez gyorsabban fog menni, mert itt nagyobb tudású játékosok vannak.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.