Áder János meglátogatta a férfi-vízilabda-válogatottat

TK

2012. május 22., kedd 23:04, frissítve: szerda 10:48

Áder János köztársasági elnök kedden meglátogatta a londoni olimpiára készülő férfi-vízilabda-válogatottat.

A csapat hivatalos honlapja, a VLV.hu kedd esti beszámolója szerint az államfőt a csapattagok által is viselt felszereléssel lepték meg.

„Örülök, hogy eljött, János régi lelkes és elfogult szurkolónk – mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. – Az elmúlt 12 évben rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, barátságunk sosem a betöltött funkciók függvénye volt. A délelőtti három és fél órás edzésből egy órát végig tudott nézni, így képet kaphatott arról, hogy az eredmények mögött milyen szintű munka áll.”

A látogatás nélkülözte a protokolláris formaságokat, a sajtó nyilvánossága nélkül zajlott le, s kifejezetten baráti látogatásnak tekintette mindkét fél.

Amint a VLV.hu kitért rá: az államfő nagyjából 2000 óta a magyar csapat egyik leglelkesebb híve, személyes kapcsolata a szövetségi kapitánnyal ennél is régebbre nyúlik vissza. Kemény Dénes többször volt vendég Áder János által vezetett csornai pódiumbeszélgetésen, s kikapcsolódásra is utaztak már együtt az elmúlt években.

Áder János a program végén biztosította a játékosokat, hogy bármilyen eredményt érnek el Londonban, neki ez marad a világ legjobb csapata, hiszen az már önmagában világcsúcs, hogy három aranyat nyertek egymás után.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.