Alex Giorgetti csak azért is magyar válogatott akar lenni

2017. október 4., szerda 09:40, frissítve: csütörtök 15:14

Rendszeresen jár Budapestre, ám két tényezőn minimum múlik, hogy teljesül-e a vágya: Fina, Märcz kapitány.

Folyamatosan járogat Magyarországra Alex Giorgetti világbajnok és olimpiai ezüstérmes vízilabdázó, mivel itt laknak a rokonai, köztük az édesanyja is, ám legutóbb – mint a 24.hu írja – nem a rokonai miatt érkezett hozzánk. A pólós, aki magyar állampolgár is, nápolyi klubjával jött Budapestre Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést játszani.

Mint a Digi Sport tévének elmondta, magyar válogatottságának korábban felvetődő lehetőségét továbbra is szem előtt tartja, e célból pedig kész akár magyar klubcsapathoz is igazolni, ráadásul olasz válogatottságát már korábban lemondta.

Januárban jelezte is Märcz Tamás szövetségi kapitánynak, hogy a magyar nemzeti együttesben akar játszani, szabályok szerinti akadálya (12 hónapos szünet) már el is hárult, igaz, a Fina (vagyis a vizes sportok nemzetközi szövetsége) vonakodik zöld jelzést adni magyar „sportállampolgárságának”, hisz nem játszik magyarországi klubcsapatban – 2012-ben szerepelt a Debrecenben.

Mostani magyarországi játéka során márpedig ott ült a lelátón Märcz kapitány, más kérdés, hogy a magyar válogatott játékosaival egyáltalán nem felhőtlen a viszonya, Alex Giorgetti ugyanis korábban igen harciasan ünnepelte a magyarok elleni (rész)sikereit.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.