Alexis Sánchez a Manchester Unitedben folytatja pályafutását

MTI

2018. január 22., hétfő 19:54, frissítve: hétfő 20:34

Alexis Sánchez a Manchester United labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

Sánchez vasárnap magánrepülőgéppel utazott Manchesterbe, ahol a klub edzőközpontjában átesett a szerződés előtti, szokásos orvosi vizsgálatokon. A manchesteri együttes Facebook-oldalán hétfőn megjelent videó szerint a 29 esztendős, chilei támadó a hetes számú mezben játszik majd. Azt egyelőre nem tudni, Sánchez mennyi időre kötelezte el magát új együtteséhez.

„Izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a világ egyik legnagyobb klubjához. Csodálatos három és fél évet töltöttem az Arsenalban, de nem tudtam visszautasítani, hogy egy történelmi stadionban játsszak, és José Mourinhóval dolgozzak együtt” – jelentette ki a klub honlapján Sánchez.

„Alexis a világ egyik legjobb támadója, vele még jobb lesz a fiatal és tehetséges játékosokból álló csatársorunk” – nyilatkozta új labdarúgójáról Mourinho.

Az angol sajtó úgy tudja: Sánchez heti 500 ezer fontos (175,5 millió forintos) fizetésével a Premier League legjobban kereső játékosa lesz.

A United Sánchezért – akinek a szezon végén lejárt volna a szerződése Londonban – cserébe az örmény Henrih Mhitarjant adja oda az Arsenalnak.

A chilei támadó 2014 nyarán az FC Barcelonából igazolt a londoniakhoz, akiknél 122 bajnokin 60 gólt szerzett és 27 gólpasszt adott. A most zajló szezonban 19 meccsen 7 gól és 3 gólpassz a mérlege.

A szerkesztő ajánlja