Ambros Martín a szezon végén távozik Győrből

MTI

2018. február 16., péntek 21:29, frissítve: péntek 21:50

Nem hosszabbítja meg szerződését Ambros Martín, a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC vezetőedzője.

A klub honlapjának beszámolója szerint a spanyol tréner a Vasas felett aratott idegenbeli pénteki sikert követően tájékoztatta a klub vezetését és a játékosokat döntéséről.

„Ahogy azt pár hónappal ezelőtt a szurkolói ankéton elmondtam, a döntésemet úgy hozom meg, hogy az a csapat érdekét szolgálja. Jelen pillanatban azt mondhatom, hogy a szívem a maradás mellett szavazott, de az eszem mást diktált” – idézi az oldal Martínt, aki hozzátette, élete legnehezebb döntését hozta meg.

„Az elmúlt hat évben rengeteget kaptam a klubtól, a játékosoktól, valamint a szurkolóktól és a győriektől is, ám úgy érzem, most eljött az ideje a változásnak” – fogalmazott a tréner, aki 2012 óta irányítja a Győrt, s a többi között 3 Bajnokok Ligáját, 3 magyar bajnoki címet és 4 Magyar Kupa-sikert ünnepelhetett az együttessel.

Kifejtette, az elmúlt hetekben az együttes körüli körülmények arra irányították, hogy meghozza ezt a döntést a csapat érdekében.

„A szívem Győré és a csapaté, de az eszem a távozás mellett döntött. Természetesen ez nem befolyásolja az idei szezont, minden fronton győzni szeretnénk! Mindörökké ETO!” – hangsúlyozta Ambros Martín, aki 2016 októbere óta román szövetségi kapitányként is dolgozik, abban az évben Elek Gáborral közösen rövid ideig vezette a magyar női nemzeti csapatot is.

A honlap kitért rá: a Győri Audi ETO KC vezetése elfogadta a tréner döntését és tudomásul veszi.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.