Aranyat és ezüstöt szállítottak öttusázóink + Képek

LM

2012. február 19., vasárnap 18:23

Kasza Róbert arany-, Marosi Ádám pedig ezüstérmet nyert az öttusázók budapesti fedettpályás idénynyitó versenyén.

A férfiaknál még Demeter Gergely, Demeter Bence és Tibolya Péter is befért az első tíz közé a magyarok közül, míg a nőknél ez csak Kovács Saroltának sikerült, ő hatodikként zárt.

A férfi élmezőny sorrendje nagy versenyben alakult ki, a Syma-csarnokban kialakított pályán a lövészetekkel megszakított futás végén pár méteren belül ért célba az első három helyezett.

A nemzetközi viadalt – melyre vélhetően az olimpia közelsége miatt a vártnál többen neveztek – rendhagyó módon bonyolították le. Szombaton a nők és a férfiak vívását és úszását, illetve a nők lovaglását rendezték meg, vasárnap pedig a férfiak lovaglására, valamint a két kombinációs versenyszámra került sor. Az egyes számok a szokásosnál jóval hosszabb ideig tartottak, mert nem volt selejtező, illetve döntő, így mindenki szerephez jutott az éles versenyben. Ez ugyanakkor a résztvevők számára csak vívásban jelentett komolyabb megterhelést, mert a megszokottnál több ellenféllel kellett asszózni. A szervezők a verseny szerdai felvezető sajtótájékoztatóján többek között éppen azt emelték ki, hogy a felkészülésnek a jelenlegi szakaszában nem is baj, sőt hasznos, hogy ennyit vívhatnak az öttusázók.

„Bíztam benne, hogy mindenki belead apait-anyait, kialakul egy jó verseny, melyben le lehet mérni, ki hol tart. Így történt, vagyis elértük a célunkat” – összegzett Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A magyar felnőtt élmezőnyből hiányzott Tóth Adrienn, aki a verseny előtt elkezdett köhögni, illetve csak három számot vállalt a betegségből éppen csak felgyógyult Gyenesei Leila.

Eredmények:
férfiak (54 induló):
1. Kasza Róbert 5988 pont
2. Marosi Ádám 5984
3. Auro Franceschini (olasz) 5984
...7. Demeter Gergely 5916
8. Demeter Bence 5912
9. Tibolya Péter 5896

nők (40):
1. Samantha Murray (brit) 5564 pont
2. Laura Asadauskaite (litván) 5452
3. Katy Livingston (brit) 5420
...6. Kovács Sarolta 5352

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.