Az újságban üzengetnek Hosszú Katinkának, hogy béküljön ki Tusuppal

MN

2018. február 13., kedd 17:28, frissítve: kedd 22:01

Előfordulhat, hogy mégsem Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóegyesülete kapja meg az egykori csillebérci úttörőtábort, hogy úszóakadémiát csináljon – írja a Bors. A kormány tavaly decemberben döntött arról, hogy meg kell kezdeni a Hosszú Katinka Sportakadémia előkészítő munkálatait, de az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő bulvárlap most azt írja: a kabinet „kezdi megelégelni” az úszó körüli bizonytalan helyzetet.

A bizonytalan helyzet azt jelenti, hogy Hosszú – bár nyilvánosan soha nem beszél róla – vélhetőleg összeveszett férjével és edzőjével, Shane Tusuppal. A Bors egy névtelen bennfentesre hivatkozva azt írja, ez azért lehet gond, mert Hosszú Katinkával szemben Tusup ért az üzlethez, képes lehet jövedelmezően működtetni a sportakadémiát. Ha az úszónő kiesik a kormány kegyeiből, állítólag a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás veheti át a projektet, és a szintén olimpiai bajnok Kovács Ági segédkezhet neki.

Nem ez az első alkalom, hogy a Bors állítja, valójában Shane Tusup fontosabb, mint Hosszú Katinka. Januárban Hargitay András volt úszókapitány magyarázta egy, a lapnak adott interjúban, hogy az úszónő legfeljebb öt év múlva visszavonul, míg az edző akár még negyven évig is dolgozhat. Márpedig – érvelt Hargitay – érdemes lenne őt megtartani hosszabb távra is más úszók edzőjeként, hiszen szemmel láthatóan működik a módszere. 

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.