Balzsay tavasszal visszatérne

BL

2012. január 24., kedd 14:08

Orvosai engedélyezték számára a felkészítő edzéseket, így – bár nem tökéletes az állapota – tavasszal már ringbe is lépne Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka.

A 32 esztendős öklöző a Digi Sport televízió Reggeli start című műsorában kedden azt mondta, fizikai állapota a négy hónapos kihagyás után közelít a nullához, gerince bírja a terhelést, úszik, és a konditeremben is edz, de a ringbe lépésig a jelenleginél sokkal jobb állapotba kell kerülnie. „Az orvosi vizsgálatok azt mutatták ki, hogy nem tökéletes a helyzet, de gyógytorna és úszás mellett alkalmas a gerincem a profi élsportra” – mondta Balzsay. „Van benne némi kockázat, esetleg romolhat az állapotom, de odafigyeléssel tartható.”

A nagyközépsúlyú világbajnoki címet tavaly augusztusban az ukrajnai Donyeckben megszerzett bokszoló hozzátette, ha klubja, a német Universum most ajánlana számára mérkőzést, akkor is 10-12 hét felkészülésre lenne szüksége, tehát nagyjából április elején állna készen. „Én vagyok a világbajnok, mindenki engem akar legyőzni” – fogalmazott a november óta a Vasas ökölvívó-szakosztályának igazgatójaként is dolgozó Balzsay. „Keresik a kötelező kihívómat, de még nagyon képlékeny a helyzet. Bízom benne, hogy még tavasszal, május–június előtt címvédő meccset tudok vívni.”

Az amatőrként Európa-bajnoki ezüstérmes, a profik között korábban a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú vb-címét is birtokló ökölvívó a tavaly augusztusi mérkőzés második menetében erős ütést kapott jobb fülére, s mint később kiderült, maradandó, 10-15 százalékos halláskárosodást szenvedett. „A fülemben a kis sípolás a dobhártyám sérülése nyomán már állandóan megmarad, de ezzel tökéletesen együtt tudok élni” – mondta ezzel kapcsolatban Balzsay.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.