Benedekék nem hagytak kérdést Romániában

MTI

2016. április 26., kedd 20:41

A magyar férfivízilabda-válogatott simán győzött a románok vendégeként a világligában, így továbbra is versenyben van a csoportelsőségért, ezáltal pedig a júniusi szuperdöntős részvételért.

A négyest vezető görögökkel csak úgy tarthatta a lépést Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese, ha nyer kedd este Nagyváradon a román válogatott ellen.

A januárban Európa-bajnoki bronzérmet szerző, bár az akkori összeállításhoz képest ezúttal alaposan megfiatalított magyar csapat a vezetés megszerzése után gyakorlatilag csak 1-1-ig hagyta reménykedni a házigazdákat. A folytatásban ugyanis egyre-másra lőtte a gólokat, így a nagyszünetre ötgólos előnyt harcolt ki (3-8).

Az első és utolsó negyedben zörögtek a hálók

Az első nyolc perc gólbősége, majd a második találatszegénysége után a harmadik negyedben háromszor volt eredményes a vendég alakulat és csak egy ízben a hazai együttes, így gyakorlatilag már a befejező játékrész előtt eldőlt a csata. A negyedik negyed ennek megfelelően egyáltalán nem a védekezésről, hanem a támadójátékról szólt, sorra zördültek a hálók mindkét oldalon, a vége pedig 15-7-es, magabiztos magyar győzelem lett.

Esély a szuperdöntőre

Sikere nyomán a magyar válogatott megőrizte az esélyt, hogy a szuperdöntős részvételt jelentő első helyet megkaparintsa a jelenleg éllovas görögök előtt. Ehhez az utolsó, hatodik fordulóban hazai környezetben le kell győznie a legutóbbi világbajnokságon bronzérmes görög csapatot, méghozzá – mivel a kinti meccsen négy góllal kapott ki a Benedek-alakulat – öttalálatnyi különbséggel. A végső sorrendről határozó mérkőzést május 10-én rendezik Szentesen.

A legjobb nyolc válogatottat – így a három európai selejtezőcsoport győztesét – felvonultató világliga-szuperdöntőt a kínai Hujcsouban bonyolítják le június 21. és 26. között.

Benedek Tibor a Vlv.hu internetes szaklap helyszínről tudósító munkatársának nyilatkozva elsősorban a magyar válogatott lelkes játékát méltatta, majd így értékelt:

„Sokkal jobban játszott a csapat, mint amire számítottam. Nyilván egy csalódott román együttes volt az ellenfél, de itthon játszottak, szerintem nagyon akartak ők is. Az viszont látszik, hogy a mi céljaink ebben a pillanatban sokkal nagyobbak, mint a román válogatotté.”

Férfi világliga, európai csoportselejtező, A csoport, 5. forduló:

Románia–Magyarország 7-15 (3-7, 0-1, 1-3, 3-4)
a magyar csapat góldobói: Bátori, Erdélyi, Manhercz 3-3, Salamon, Zalánki 2-2, Tóth M., Bedő 1-1

A csoport másik mérkőzésén:
Grúzia–Görögország 8-15 (2-2, 0-3, 2-5, 4-5)

Az állás az utolsó forduló előtt:

1. Görögország 15 pont, 2. Magyarország 12, 3. Románia 3, 4. Grúzia 0

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.