Berki Krisztiánról elemet neveztek el

2016. szeptember 4., vasárnap 05:13, frissítve: vasárnap 17:24

Hatalmas megtiszteltetés érte olimpiai bajnok tornászunkat, Berki Krisztiánt. Egy elemet, amit olimpiai aranyat érő gyakorlata során is végrehajtott, róla neveztek el, és jövőre már hivatalosan is az ő nevét viseli. Az örömhírt a Facebookon közölte a sportoló.

„2008-ban mutattam be először a Thomas-orsót kápán... Londonban ezzel kezdtem a gyakorlatomat... Sok mindent elérhet egy sportoló, de az, hogy elemet neveznek el, talán a legnagyobb dicsőség a pályafutásában!!! 9 év telt el, és jövőre már Berki-elemként szerepel a kódban, és E értékű erősséget kapott!!!”

A Magyar-vándor – melyet a szintén olimpiai bajnok Magyar Zoltánról – és a Sivadó-vándor után (a Magyar-vándor visszafelé) – melyet Sivadó Jánosról neveztek el – egy harmadik lólengés-specialista magyarról is elneveztek egy tornaelemet, nem semmi!

Íme a Thomas-orsó, új nevén Berki:

Berki Krisztián 2012-ben Londonban olimpiát nyert, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok. Sérülése miatt nem sikerült kijutnia Rióba, de a 2020-as olimpián még mindenképp szeretne szerepelni.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.