Berki Krisztián válla fölött konzíliumot tartottak, a vb helyett műtét vár rá

MN

2017. szeptember 19., kedd 11:03, frissítve: kedd 20:40

Nem indul az október 2-án kezdődő montreáli világbajnokságon az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián, mivel vállproblémája miatt egy kisebb beavatkozáson esik át.

Berki már több mint egy hónapja vállproblémával küzd, és különböző alternatív kezelési módokat is kipróbált, de a helyzet nem oldódott meg, pedig bízott abban, hogy jobban lesz. A magyar vállspecialisták országos konzíliumot tartottak, és az orvosi team úgy döntött, hogy a sikeres olimpiai kvalifikáció érdekében beavatkozásra van szükség, amelyre a közeljövőben kerül sor.

A lólengés 2012-es olimpiai bajnoka így nyilatkozott: „Az előző egy évben bebizonyosodott, hogy terhelhető a korábban műtött vállam, fel tudtam készülni a versenyekre, és sikerült is jól szerepelnem. Az elmúlt időszakban viszont újra fájdalmat éreztem, ugyanabban a vállamban, de nem a műtét helyén, az teljesen rendben van.

Az orvosi team azt javasolta, hogy kerüljön sor egy beavatkozásra, hogy megszűnjön a probléma.

Mivel mindent Tokiónak rendelek alá, ezért szeretném, ha minél előbb túl is esnék rajta, hogy utána már csak a kvótaszerzéssel és az olimpiával kelljen foglalkoznom.”

Berki Krisztián az áprilisban rendezett kolozsvári Eb előtt – ahol csak egy véleményes büntetés miatt lett második – interjút adott lapunknak, akkor annak kapcsán, hogy sérülése következtében nem sikerült a riói olimpiai kvalifikáció, így nyilatkozott: „Akadtak nehéz pillanatok, de úgy voltam vele, hogy ennek így kellett történnie, úgyhogy igazából egy percig sem keseregtem, ami elmúlt, az elmúlt”.

A szerspecialisták közül a 2018 végén induló nyolcállomásos világkupa-sorozat első helyezettje, illetve a 2019-es világbajnokság dobogósai kapnak kvótát 2020-ra, Tokióra.

 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.