Börtönben marad a világ egyik legjobbja

2012. június 14., csütörtök 10:38, frissítve: csütörtök 11:07

Az ügyben eljáró Las Vegas-i bíró elutasította Floyd Mayweather Jr. kérelmét, így a veretlen amerikai profi ökölvívónak börtönben kell maradnia három hónapos büntetése lejártáig.

A világ egyik legjobb bokszolójaként számon tartott sportoló június elsején kezdte meg letölteni büntetését, amelyet családon belüli erőszak miatt szabtak ki rá. Néhány nap múltával azonban ügyvédje révén jelezte, hogy a börtönben veszélyben van az egészsége, mert enni és inni is keveset kap, ráadásul edzeni sem tud. A bírósághoz azért fordult, hogy a börtönbüntetést házi őrizetre módosítsák, a bíró azonban elutasította kérelmét, mondván, ezt a helyzetet Mayweather magának köszönheti.

Az eddigi, mind a 43 meccsét győztesen megvívó, 35 éves öklöző legutóbb május 5-én lépett ringbe, és hatalmas csatában, egyhangú pontozással nyert a Puerto Ricó-i Miguel Cotto ellen, megszerezve a Boksz Világszövetség (WBA) nagyváltósúlyú világbajnoki övét.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.