Budapest Ezüstemlékéremmel jutalmazták a Ferencvárost

TK

2012. május 22., kedd 18:37, frissítve: kedd 18:44

Budapest Ezüstemlékéremmel jutalmazta a KEK-ben tavaly és idén is diadalmaskodó FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatát Tarlós István főpolgármester.

A Főpolgármesteri Hivatalban kedden átadott díjat annak elismeréseként kapta az együttes, hogy ezüstérmet szerzett a magyar bajnokságban, és megvédte címét a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Bővebben>>>

Amint a klub honlapja beszámolt róla, a főpolgármester felidézte, hogy ő is kézilabdázott a REAC-ban, ezért – ahogy fogalmazott – „sejtem a dallamát ennek a játéknak”, és őszinte érdeklődést tanúsít a sportág iránt, hiszen 1953 óta kitartó Ferencváros-drukker.

„Mindent könnyebb elérni, mint megvédeni – ez a sportra, a politikára egyaránt igaz” – hangsúlyozta Tarlós István. „Az a teljesítmény, amit a kézilabdacsapat legutóbb nyújtott, azért is tiszteletre méltó, mert most először megvédtek egy ilyen magas rangú címet, az eredményeket végignézve le a kalappal előttük.”

Tarlós István gratulált a szakmai stábnak és megköszönte az eredményes munkát a kézilabda-szakosztály vezetőinek, munkatársainak, illetve Kubatov Gábornak, az FTC elnökének, Kocsis Máté alelnöknek és Nyíri Zoltán elnöki tanácsadónak.

A főpolgármester kitért arra, külön büszkék lehetnek rá, hogy a góllövőlistán az első öt között négy fradista található, és arra is, hogy még az utolsó pillanatokban is képesek voltak a mérkőzéseket a javukra fordítani, ami reményt ad arra, hogy egyszer „kigyógyulunk abból a magyar betegségből, hogy a végét sikerül elrontani”.

Kubatov Gábor úgy fogalmazott, ő is köszönettel tartozik Budapestnek, hiszen a főváros sok mindenben segítette a Ferencváros női kézilabdacsapatát. A mostani győzelmük nagyon sokat jelent az embereknek, a szurkolóknak, az edzőnek és a sportolóknak is azért, mert sok gyermeknek adtak példát.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.