Csernus doki máris csodát tett a válogatottal?

AA

2017. január 11., szerda 09:20, frissítve: szerda 09:35

Császár Gábor egy éve viharos körülmények között maradt ki férfi kézilabda-válogatottunkból az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság előtt. Nézőként sajnálhattuk a hiányát, a kreatív játékára szükség is lett volna, de nem beszélt egy nyelvet Talant Dujsebajevvel, az akkori szövetségi kapitánnyal. 

Dujsebajev az akkori szerény Eb-szereplés, Császár a hozzáállása miatt kapott itthon rengeteg kritikát. Utóbbi helyzete hasonló maradt azóta is, hiszen míg svájci klubjában rá épül a csapat játéka, a válogatottban mást várnak tőle Xavier Sabaté vezetése alatt is. A szerdán kezdődő világbajnokság előtt (a mieink pénteken kezdenek, Németország ellen) furcsa helyzetéről is beszélt a Sport TV-n, állítva, hogy tavaly ő nagyon is ott akart lenni a válogatottal a bajban is.

Mint elmondta, Csernus Imre pszichológusként már is elért néhány dolgot a keretnél. Tegyük hozzá, Csernus munkáját itthon a sportpszichológusok finoman szólva sem követik nagy szimpátiával, ugyanakkor kétségkívül vannak eredményei. A női vízilabda-válogatott egy évvel ezelőtti Európa-bajnoki győzelmében és olimpiai kvótaszerzésében már ő is benne volt, és nem bánnánk egy újabb sikert. 

Portré a megfejthetetlennek vélt emberről

Tizenhárom évig kezelt heroinistákat, egy évig maga is a szer befolyása alatt állt. Először majdnem pap lett, majd szülész, végül a pszichiáteri pályát választotta. Soha semmit nem bán meg, és már tudja: függőségeink közül a félelemtől való a legerősebb. Nem politizál, de azt azért elmondja, kezelt politikusokat, ahogy azt is, a hatalomnak nem érdeke, hogy az emberek szeme kinyíljon. Csernus Imrével négy házasságáról, szíjjal verésről, késelésről és a magyar pszichiátriai ellátásról beszélgettünk. Barátai, üzlettársai pedig róla meséltek. 

 

  

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.