Csődbe ment a BL-harmadik

BL

2012. július 31., kedd 18:22, frissítve: szerda 17:24

Két hónappal a Bajnokok Ligájában szerzett bronzérem után csődbe ment a Köbenhavn férfi kézilabdacsapata.

A klub kedden jelentette be, hogy nem tud tovább fizetést adni, ezért a játékosok, a szakmai stáb tagjainak szerződéseit azonnali hatállyal felbontották. Az együttes klasszisai – Mikkel Hansen, az izlandi Olafur Stefansson – a londoni olimpián értesültek csapatuk megszűnéséről.

A csapat főszponzora és menedzsere Jesper Nielsen júniusban jelentette be, hogy nem tudja tovább támogatni a klubot, amelynek 2007-től volt főszponzora. Nielsen korábban kézilabdázott, visszavonulása után Koppenhága környékén benzinkutakat üzemeltetett, majd 2003-ban megalapította családi vállalkozását, amely olasz ékszerekkel kereskedett, 2005-ben kizárólagos forgalmazási jogot szerzett egész Németország területére.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.