Danyi Gábort nevezték ki a Győr új vezetőedzőjének

2018. március 28., szerda 14:33, frissítve: csütörtök 08:13

Danyi Gábor lesz a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatának vezetőedzője a 2018–2019-es szezontól – jelentették be sajtótájékoztató keretében a megyeszékhelyen. Az eddigi másodedző munkáját Zdravko Zovko segíti majd, aki a 2000-es évek elején hét éven át irányította a Veszprém férficsapatát. 

Bartha Csaba klubelnök elmondta, hogy 20-25 jelölttel tárgyalt. A döntést már hétfőn meghozta az elnökség, amit a hivatalos bejelentésig igyekeztek titkolni. Ugyanakkor már azelőtt és azóta is szárnyra kapott az az információ, hogy Danyi Gábor veheti át nyártól a csapatot. Így is lett, ám a horvát másodedző érkezése (aki 2015–2017-ig Dunaújvárosban, legutóbb pedig Zágrábban dolgozott) nem volt sejthető.

Danyi Gábor a sajtótájékoztatón kifejtette, nem hezitált, amikor felkérték, s képesnek érzi magát a feladat elvégzésére. Hozzátette: előny, hogy közelről ismeri a csapatot, tudja, mi az, ami jól, és mi az, ami kevésbé jól működött, s min kell változtatni.

Egyértelműsítette: „Nem szeretnék Ambros Martínra hasonlítani, Danyi Gábor vagyok, önálló ember.” De lapunk kérdésére elárulta, hogy a spanyol kollégája támogatta, amióta eldőlt, nem ő folytatja, s azóta is kitűnő a kapcsolatuk.

„Száz százalékos a bizalmunk benne” – mondta a kinevezést bejelentő klubelnök, Bartha Csaba, aki azt is hozzátette, Danyi előreléptetése üzenetértékű, mondván, nem feltétlenül tartanak felkészültebbnek egy norvég vagy egy dán edzőt. Más kérdés, hogy ez nem válasz arra a Bartha által is előhozott kritikára, miszerint külföldi, kész játékosokat vásárolnak, s nem a hazai utánpótlásból merítenek. Kiemelte még, hogy Danyit Róth Kálmán (most az utánpótlásban munkálkodó, korábban szintén győri vezetőedzőként tevékenykedő szakember) hozta a csapathoz, és hogy az elmúlt nyolc évben már a klubnál dolgozott.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az 54 éves Danyi Gábor arról is beszélt, hogy szerinte idén is meg tudnak nyerni mindent, mint tavaly. Danyin és Zovkón kívül Kun Attila és Holanek Zoltán is a stáb tagjai lesznek, mindegyikükkel 1+1 éves szerződést kötöttek.

Azt, hogy Ambros Martín, a Győr jelenlegi vezetőedzője nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését, február közepén hozták nyilvánosságra. „A szívem a maradás mellett szavazott, de az eszem mást diktált” – mondta akkor a spanyol tréner, aki 2012-ben vette át az együttest, s azóta három Bajnokok Ligája-, egy magyar bajnoki és négy Magyar címet nyertek. Ambros Martín a román válogatott szövetségi kapitánya is. Bartha Csaba köszönetet mondott a munkájáért, de a BL-hajrára utalva jelezte, még nagyon fontos munkája van ebben az idényben.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.