Davis-kupa: egyelőre nem tudni játszik-e a belgák sztárja a magyarok ellen

2017. december 7., csütörtök 14:01

A Davis-kupa-csapat tagjai a Mikulásgyárban tették tiszteletüket, ahol Vasas és a Dunakeszi Tenisz Szakosztályának képviselőivel együtt adták karácsonyi ajándékukat a rászorulóknak, majd egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében néhány szó esett a jövő év februári Davis-kupáról.

Mint az Köves Gábor, a Davis-kupa-csapat kapitánya elmondta, a helyszínen nézte végig a francia–belga Davis-kupa-döntőt. „Különleges élmény volt egy ritka helyszínen. Minden nap 26-27 ezer ember. Ritkán látunk ilyen nagy léptékű eseményt” – mondta Köves.

Hozzátette, szerencséjük volt, hiszen testközelből lehetett felmérni a lehetséges ellenfelek minden mozdulatát. Kiemelte a szenzációs teljesítményt nyújtó David Goffin, aki ráadásul idegenben tudott két mérkőzést is nyerni. Az egyelőre kérdéses, hogy a belga sztár játszik-e a magyarok ellen, de Köves szerint valószínű, hogy igen.

A február 2. és 4. között zajló világcsoport mérkőzésre a csapatok öt játékost nevezhetnek. A nevezést pedig tíz nappal a kezdés előtt kell leadni.

Az együttes tagja, Balázs Attila arról beszélt, hogy jövő évben célba veszi mind a négy Grand Slam-torna selejtezőjét, a különböző challenger és ATP-versenyek mellett. „Összességében jó évet zártam, de remélem, a következő még jobb lesz” – tette hozzá.

 

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.