Döntőbe jutottak Babosék Pekingben

MTI

2017. október 7., szombat 12:59, frissítve: szombat 16:20

Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavácková bejutott a döntőbe a pekingi keménypályás tenisztorna női páros versenyében, miután a legjobb négy között döntő rövidítésben megnyerte mérkőzését.

A negyedik helyen kiemelt duó – amely a múlt héten diadalmaskodott a taskenti viadalon – szombaton a másodikként rangsorolt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz páros ellen lépett pályára, és egy perc híján kétórás csatában kerekedett felül.

„Szerintem ez volt az idei szezonunk egyik, ha nem a legjobb mérkőzése” – nyilatkozta a találkozó után hivatalos honlapján a magyar játékos. Hozzátette: úgy érzi, jól játszott az orosz kettős elleni összecsapáson, s bízik abban, hogy jó formája kitart a következő hetekben is.

Babosékra – akik már biztos résztvevői a szingapúri WTA-világbajnokságnak – a svájci Marina Hingis és a tajvani Csan Jung-jan első helyen kiemelt kettőse vár a fináléban.

Babos csak párosban indult a kínai fővárosban.

Eredmény:

nők, 6,4 millió dollár (1,7 milliárd forint) összdíjazás:

páros, elődöntő:

Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 4.) – Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 2.) 7:5, 6:7 (4-7), 10-8 – döntő rövidítés

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.